Rob Jacobs (links) aan de slag als interim trainer bij vv Lekkerkerk
Rob Jacobs (links) aan de slag als interim trainer bij vv Lekkerkerk Foto: Jan Timmer

Nieuwe Lekkerkerk-trainer Rob Jacobs: ‘Presteren vergt discipline’

14 mrt, 08:47 Algemeen Trainerscarrousel 791 keer gelezen

LEKKERKERK • Toen vv Lekkerkerk hem benaderde om de rest van dit voetbalseizoen het hoofdtrainerschap over te nemen van René Noort, hoefde Rob Jacobs niet lang na te denken. Hij ging met de zaterdagderdeklasser in zee .

“Ik hoorde van Lekkerkerk-voorzitter Frans Braal dat René Noort noodgedwongen moest afhaken omdat de ziekte van zijn vrouw vereist dat hij veel bij haar is. Een nare situatie voor René en zijn gezin. Toen Frans een beroep op me deed om voor drie maanden aan de slag te gaan met de selectie, wilde ik dat niet weigeren.”

Accommodatie
De 78-jarige Rotterdammer, die eerder als trainer actief was bij onder meer Excelsior, Sparta, Feyenoord, FC Groningen en Roda JC en clubs in Griekenland en Saoedi Arabië onder zijn hoede had, is geen vreemde voor vv Lekkerkerk.

“Ik sta al een paar jaar in contact met de club”, vertelt hij. “Het is een mooie vereniging met een geweldige, hoofdklassewaardige accommodatie en fijne mensen. Ik vergelijk vv Lekkerkerk een beetje met vv Smeetsland, mijn eerste club als trainer. Én met Tricht, waar ik een aantal seizoenen geleden samen met Pim Doesburg en looptrainer Rob Druppers actief was in het kader van een docusoap voor de KRO. We moeten toen het eerste elftal uit de klauwen van het degradatiespook zien te houden. Dat lukte. Ik begreep dat Tricht inmiddels via social media heeft gereageerd op mijn komst naar Lekkerkerk. Men gaf bij die gelegenheid mee dat het helemaal goed komt met Rob Jacobs als trainer, ha ha.”

Punten pakken
Komende dinsdag gaat Rob Jacobs samen met collega-trainer Dennis Burger aan de slag met de vv Lekkerkerk-selectie. “We gaan eerst eens even praten met de spelersgroep”, vertelt hij. “Het is belangrijk om goede afspraken te maken. Voor mij is het helder: als je als selectie wat wilt bereiken, dan is het sowieso zaak dat je er allemaal altijd bent. En, als een speler problemen heeft, dan komt ‘ie naar ons toe. Het is heel simpel: voetballers moeten de kop leeg hebben om goed te kunnen functioneren en vrij te kunnen spelen. Als alle voorwaarden kloppen, dan ga je punten pakken. Ik kan je wel vertellen: dat is érg goed voor de sfeer.”

Erg veel zin in
Rob Jacobs is, op basis van de wedstrijden die hij tot nog toe zag, van mening dat vv Lekkerkerk over een heel aardige selectie beschikt. Doelman Dylan Heijnen en aanvaller Fabian Hertstein ken ik nog van de tijd waarin ik bij Neptunus-Schiebroek actief was. Dylan is een keeper van eerste klasse-kwaliteit en Faybian is, mits fit, één van de beste aanvallers van deze derde klasse. Daarnaast lopen er in Lekkerkerk 1 spelers met veel ervaring rond, onder wie Gertjan Rothman, Jeffrey Altheer en Erwin de Groot. Maar ook zij hebben de rest van de groep nodig om met elkaar één sterk team te vormen. Kortom: iedereen moet er voor gáán; elke training en wedstrijd opnieuw. Ik hecht aan die discipline en ik ben dol op een grap en een grol. Maar laat ook duidelijk zijn: alles begint met ‘er zijn’. Voor de club. Voor je medespelers. Eenheid dus. Ik heb er erg veel zin in om de jongens daarin te leiden en te begeleiden. Laat maar komen dus, die eerste training.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie