• Het zelfvertrouwen van Sven Schilders heeft een flinke boost gekregen.
• Het zelfvertrouwen van Sven Schilders heeft een flinke boost gekregen. Foto: Richard van Hoek

Sven Schilders is ‘los’ bij Nieuw-Lekkerland

Algemeen 3.739 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Sven Schilders behoort sinds de herstart van de competitie tot de meest opvallende spelers van eersteklasser Nieuw-Lekkerland. Waar Schilders in de eerste helft van de competitie niet verder kwam dan een doelpuntentotaal van één, knalt hij er de laatste weken lustig op los. 

“Het gaat erg lekker”, glimlacht de bescheiden inwoner van Krimpen aan de Lek, die in het keurkorps van trainer Bert Buizert de positie van linksbuiten voor zijn rekening neemt. “Met de wedstrijd tegen Oranje Wit als begin- én hoogtepunt. Ik scoorde die middag een hattrick. Man, wat voelde dat heerlijk! Mijn eerste treffer in dat duel voelde alsof er vijftig kilo van mijn rug af gleed. Ik zat er namelijk best tegen aan te hikken dat ik voorheen zo weinig scoorde.” 

“Aan de kansen lag het niet eerder dit seizoen. Ik kreeg er meer dan voldoende. Ik wil niet zeggen dat ik aan mezelf begon te twijfelen, maar lekker voelde het zeker niet. Om me heen riepen mensen in die periode wel eens tegen me: ‘Ga nou eens scoren man’! Grappig bedoeld misschien, maar ik voelde ook dat ze daarmee wél een punt hadden. Vandaar dat dat eerste doelpunt tegen Oranje Wit zo bevrijdend werkte. Het leek wel of ik er vleugels door kreeg.  En in diezelfde wedstrijd deed ik het nog twee keer: scoren. Tegen Neptunus-Schiebroek lukte het me ook om twee goals te maken. Ik heb nu het gevoel dat ik ‘los’ ben. Het heeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost gegeven; dat is zeker.”

Overstap
Sven Schilders (23) maakte twee seizoenen geleden de overstap van zaterdagderdeklasser Dilettant, uit zijn woonplaats Krimpen aan de Lek, naar het twee niveaus hoger opererende Nieuw-Lekkerland. “Ik wilde graag hogerop en kreeg op sportpark Excelsior de kans”, blikt hij terug.

“De overgang verliep eigenlijk best soepel. Ik was vrij snel gewend aan het hogere niveau. Ook heel positief was dat ik me meteen opgenomen voelde in mijn nieuwe voetbalomgeving. Nieuw-Lekkerland is net als Dilettant een gezellige vereniging. Ik ben een type sporter dat dat plezier nodig heeft om te kunnen presteren. Wat dat betreft viel ik met mijn neus in de boter.”

Corona 
Al snel na zijn ‘transfer’ werd Sven Schilders door Nieuw-Lekkerland in de basis gezet. Tot een fijn seizoen leidde het niet. “Dat had alles te maken met de coronaepidemie en de bijbehorende maatregelen”, verzucht Sven Schilders. “We hadden er precies vier competitiewedstrijden op zitten en toen ging de boel alweer op slot. Echt balen was dat. Het huidige seizoen verloopt in dat opzicht iets soepeler, alhoewel die noodgedwongen lange winterstop voor ons niet echt gunstig was. We konden ternauwernood één oefenduel spelen tegen De Zwerver en moesten daarna meteen vol de competitie in.”

“Extra lastige factor was dat we in die periode ook nog eens aan aantal selectiespelers zagen afhaken. De groep moest daarom op bepaalde plekken gereshuffled worden. Dat is overigens wél goed uitgepakt, want het elftal zoals dat er nu staat, functioneert prima. We hebben weliswaar vóór de winterstop een slechte serie van vier verloren duels neergezet en verloren daarna van topploegen als Nieuwenhoorn en Kloetinge, waardoor we onderin de eerste klasse B terecht kwamen, maar de laatste weken zie je ons goed herstellen en weer punten pakken. Ik ben er van overtuigd dat er nog aardig wat overwinningen gaan volgen en we ons in veiligheid gaan spelen. Wie weet vinden we zelfs nog aansluiting bij de middenmoot.”

Veel waard
Parallel aan de verbeterde resultaten van Nieuw-Lekkerland verloopt de progressie in zijn eigen spel én zijn verhoogde productiviteit. “Het gaat goed zo”, glimlacht Sven Schilders. “Hoewel ik al een tijd deel uit maak van het basisteam, voel ik me nu past écht basisspeler in Nieuw-Lekkerland. Van hier uit hoop ik me verder te ontwikkelen tot een echt belangrijke speler voor de ploeg. Dat is mijn voornaamste doel. Wat er daarna gaat gebeuren zie ik wel. Natuurlijk, iedere voetballer droomt er van om hogerop te komen. Ik ook. Maar ik ben bij ‘Lekkerland’ nog niet klaar, dat weet ik ook. Daar komt nog bij dat ik bij deze vereniging geniet van gezelligheid en vriendschap. Dat is heel veel waard. Kortom: ik zit hier goed.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard, Het Kontakt-IJssel en Lekstreek en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 6 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 6 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 7 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 15 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 15 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 19 uur geleden