Afbeelding
Foto: Eric Snaterse - GDC
voorbeschouwing

GDC tegen NOAD’32 derby met tegengestelde belangen

Algemeen Voorbeschouwingen 962 keer gelezen

ALTENA • De spanning begint op te lopen nu we de laatste fase van de competitie naderen. Dat begint al met de derby GDC tegen NOAD’32, waar de spanning zeker een kookpunt zal bereiken. De belangen zijn groot. GDC moet winnen om in de titelrace te blijven. NOAD’32 moet een keer winnen om nog van de laatste plaats en directe degradatie af te komen. Dus zullen beide ploegen de huid duur verkopen. 

Jacks League
Kozakken Boys heeft ook maar één optie bij en tegen De Treffers. Als de ‘Boys’ niet in staat zijn nog een strohalm te grijpen, is de misère compleet in Werkendam.

Hoofdklasse
Achilles Veen speelt alleen nog maar finales. Willen de manschappen van trainer Joh Arelse nog wat in de derde periode, dat geldt ook hier maar één optie en dat is winnen bij en tegen het in de periode puntgelijke Spijkenisse. Bij verlies is het seizoen over.

Eerste klasse
GRC 14 zit in de hoek waar de klappen vallen. Willen de manschappen van trainer Piet de Kruif nog uit de degradatiezone komen, dat heeft het ook maar één optie. De mouwen erg hoog opstropen en hoogvlieger Sliedrecht de loef afsteken. Voor Almkerk, dat zeker nog niet veilig is en naar hoogvlieger WNC moet, geldt dezelfde optie.

Tweede klasse
In de tweede klasse zal Wilhelmina’26 er ook tegenaan moeten tegen De Zwerver. Dat geldt ook voor Woudrichem, dat het opneemt tegen kampioenskandidaat SVW. Voor Sleeuwijk geldt hetzelfde recept tegen GJS, evenals voor Altena dat het opneemt tegen Wieldrecht.

Derde klasse
In de derde klasse gaat Sparta’30 proberen om MVV’58 er onder te houden.

Zondag (derde klasse)
Be Ready mag proberen zich te herpakken tegen Slikkerveer na de afstraffing met 1-7 tegen Charlois.

Zondag (vierde klasse)
Voor Dussense Boys valt er niets meer te halen dit seizoen. Winst tegen WDS’19 zal wel goed zijn om het gemoed een beetje op te frissen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden