• GRC'14 acteert komend seizoen in 2H.
• GRC'14 acteert komend seizoen in 2H. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie

Weinig indelingsverrassingen voor ploegen uit Land van Altena: ‘We hadden hem zelf ook zo in kunnen vullen’

Algemeen 2.699 keer gelezen

ALTENA • Verrassingen bij de voetbalindelingen waren er voor de Altena-clubs niet zozeer. De grootste veranderingen zijn er voor GRC 14, Sleeuwijk, NOAD’32, Be Ready en Dussense Boys. 

Voor Kozakken Boys was de indeling al eerder bekend. Van enige verassing was geen sprake. De ‘Boys’ gaan de strijd aan met vertrouwde namen als IJsselmeervogels, Katwijk en Noordwijk. Nieuwkomers zijn FC Lisse en OFC. 

Vierde divisie A
Achilles Veen is ingedeeld in de nieuwe vierde Divisie A. De meeste clubs zijn vertrouwd en de indeling werd in Veen met instemming begroet. Veel tegenstanders als FC ’s-Gravenzande, De Jodan Boys, Spijkenisse, Zwaluwen Vlaardingen en SC Feyenoord zijn in ieder geval vertrouwd. “Onze indruk is positief”, aldus clubman Teus Prins. .

“Het is een mooie indeling, die zeker perspectief biedt. We krijgen er een derby bij tegen WNC. Verder komen er twee Zeeuwse ploegen bij met Kloetinge en Goes. Wij hebben er geen slechte gevoelens bij.”

“Dat DHSC er niet bij zit, vinden we niet zo erg. Er zitten ook een aantal ploegen bij die zeker aspiraties zullen hebben, zoals het gedegradeerde Goes en Odin’59. Ook Capelle, SC Feyenoord en ARC, die afgelopen seizoen de boot misten, zijn tegenstanders om rekening mee te houden.” 

Eerste klasse D
Almkerk is ingedeeld in de eerste klasse D. Nieuwkomer in deze klasse is SVW, waarmee er een leuke semi-derby voor Almkerk op het programma staat. Daarnaast zullen ook de semi-derby’s tegen LRC, Nivo Sparta en Sliedrecht tot de verbeelding spreken. Verder moeten de Almkerkers op reis naar de Gelderse en Utrechtse regio tegen Bennekom, DTS’35 Ede, Duno D, Scherpenzeel en SVL.

Tweede klasse H
De vier tweedeklasseclubs uit de regio Land van Altena zijn allemaal ingedeeld in de 2e klasse H. Dat levert voor Woudrichem, Altena, Wilhelmina’26 en degradant GRC 14 dus een paar mooie derby’s op. Ook Roda Boys is terug te vinden in deze klasse, evenals de nieuwkomers Alblasserdam, Streefkerk en Schelluinen. Al met al blijft deze klasse echt regiogericht met ook GJS en Heukelum.

Bij nieuwkomer GRC 14 leverde de indeling ook geen verassing op. “De indeling is voor ons zoals verwacht”, aldus clubman Kees Bouman. “Alles klopt en we hadden het zelf ook zo kunnen invullen.”

Derde klasse E
De derde klasse E is licht Brabants getint voor GDC, Sparta’30 en degradant Sleeuwijk. Naast DESK, Dongen, NEO’25, ONI, BLC vinden we SV Capelle terug in het rijtje. Verder zijn GVV’63, Haaften, MVV’58 en Vuren opgenomen in deze klasse. “Het had slechter gekund”, vindt trainer Antoin van Pelt van Sleeuwijk.

“Als ik kijk naar de andere derde klasse waar Arkel in terecht is gekomen, dat is echt een pittige klasse. Daar zitten wel grotere clubs in. We kennen Sparta’30 en we kennen GDC. Dat zijn allemaal leuke en fijne clubs om tegen te voetballen. Op zich is het een mooie indeling en we hoeven niet ver van huis. Het is wel pittig gezien het feit dat de eerste vijf van het vorig seizoen er ook gewoon bij staan. Dan refereer ik aan GVV’63, Haaften, NEO’25, BLC en GDC.”

“Wij zullen zeker moeten wennen aan het fysieke gedeelte in de derde klasse. Ik heb natuurlijk lang zat in die klasse getraind, dus weet wel van de hoed en de rand. Het is een mooi avontuur. We zijn gedegradeerd en daar zijn we niet trots op, maar het leven gaat verder. We moeten weer nieuw perspectief zien en ik heb er zeker geen slecht gevoel bij.” 

Vierde klasse F
Voor het gedegradeerde NOAD’32 is de vierde klasse F nieuw terrein. Kerkwijk en Well liggen het dichtst bij huis. Verder moeten de Wijk en Aalburgers ver Brabant in naar FC Tilburg, Margriet, OVC’26, Rood Wit V en SV Top.

Trainer Denny van Geffen: “We moeten een paar keer naar Tilburg met TSVV Merlijn en FC Tilburg en naar Rood Wit V in Veldhoven. Dat zijn flinke afstanden. Ik was ook graag naar ASH gegaan. Vorig seizoen zaten er drie clubs bij, die om vijf uur speelden en nu maar één, dus dat valt dan weer mee.”

“Gelukkig zitten er een paar leuke derby’s bij tegen Kerkwijk en Well. Ik heb al ik weet niet hoe lang meer in de vierde klasse gezeten en ik weet dus niet hoe hoog ik het niveau in moet schatten. Het is afwachten, hoe het uit gaat pakken. Ik ben gematigd enthousiast, laat ik het zo maar zeggen.” 

Zondag derde klasse B
Be Ready verruilt de indeling van dit seizoen de Rotterdamse regio West 2 in voor de Brabantse regio in Zuid 1. Daar zullen ze in Hank blij mee zijn met meer aansprekende clubs als Bavel, DIA, Madese Boys, TSV Gudok, Terheijden en Waspik. Wel zitten er nog vier clubs bij uit de Dordtse regio met Dubbeldam, FC Dordrecht AM, GSC/ODS, RCD en SC Emma.

Zondag vierde klasse D
Dussense Boys is ingedeeld in de vierde klasse D. De meeste tegenstanders zijn daarbij minder bekend voor de Dussenaren. Dicht bij huis zijn Raamsdonk en Right’Oh gebleven. Verder trekken de Dussenaren Brabant in, naar clubs als Audacia, Blauw Wit’81, GSWB en Jong Brabant, om er een paar te noemen.

“Ik vind het wel een leuke uitdaging met allemaal ploegen die we niet zo goed kennen. Tegen Raamsdonk en Right’Oh zijn altijd wel leuke onderonsjes. Ik denk dat deze klasse iets sterker is voor ons dan vorig seizoen. Een voordeel is dat we voor de andere ploegen ook onbekend zijn. We hopen in het begin ook in het onbekende te blijven en daarmee te verrassen.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden