• Ton Ruggenberg (LRC), Adinda Gerritsen (HCL) en Stanley Telkamp (overkoepelend) van de organisatie.
• Ton Ruggenberg (LRC), Adinda Gerritsen (HCL) en Stanley Telkamp (overkoepelend) van de organisatie. Foto: Gertjan den Ouden

Eindelijk officiële opening Glaspark

Nieuws 2.672 keer gelezen

LEERDAM • Het Glaspark in Leerdam is al vanaf begin 2020 de thuisbasis van voetbalvereniging LRC Leerdam en Hockeyclub Leerdam. Vanwege corona was het echter nog niet mogelijk om ook op feestelijke wijze stil te staan bij de opening van het sportpark. Toch gaat dat nu alsnog gebeuren, en wel op zaterdag 27 augustus.

“Fijn dat we er nu alsnog op een leuke manier aandacht aan kunnen besteden”, zegt Ton Ruggenberg. Ruggenberg maakt deel uit van het organisatiecomité en is een ras-LRC’er. 

“We waren twee jaar geleden al ver met de voorbereidingen van het feest, toen het vanwege corona niet door kon gaan. Vervolgens wilden een groot deel van de feestcommissie van toen ermee stoppen. We waren ook maar met een relatief kleine groep, waardoor er veel werk in zat. Nu hebben we echter alsnog een grotere club mensen bij elkaar, met vertegenwoordigers van LRC én HCL. Die samenwerking verloopt goed.”

Clinics
Eén van die nieuwe gezichten binnen het organisatieteam is Adinda Gerritsen van Hockeyclub Leerdam. “We hebben een programma wat aantrekkelijk is voor jong en oud. Vanuit de hockey worden er clinics gegeven voor mensen met en zonder hockeyervaring. Deze zijn bedoeld om hockey te promoten, we willen graag nog groeien in ledenaantal. Verder is er ‘s middags een wedstrijd tussen het eerste herenelftal en een team van oud-internationals en een hockeytoernooi.”

Voor de voetballers is er een zeven tegen zeven familietoernooi, wat nagenoeg gelijk is aan de familiedag die voorheen bij LRC werd gehouden. In totaal kunnen 56 team zich hiervoor inschrijven. Minimaal twee teamleden dienen lid te zijn. Inschrijven kost 25 euro, maar dit bedrag krijgen de teams terug aan munten. 

Divers muzikaal programma
Verder is er ‘s middags een kinderprogramma met zang en dans en wordt er richting de avond met verschillende generaties en smaken rekening gehouden in de muziekprogrammering. Zo draait good old DJ Jan Millenaar, is er een Nederlandstalige mysterie zanger en sluit DJ Ron Stutz de avond op grootste wijze af.

Ruggenberg: “En dat hele programma start ‘s ochtend om 10:00 uur al met een grootste opening, waarbij we hopen dat er al veel publiek is. Sowieso is het een dag waarop iedereen welkom is: vaders, moeders, opa’s oma’s, kinderen en kleinkinderen. We hopen dat ze er allemaal bij zijn.” 

Meer informatie is te vinden op de sites van beide verenigingen. 

Gertjan den Ouden

Redacteur Vijfheerenlanden en mede-beheerder Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden