FC Lienden nog niet definitief uit tweede divisie
FC Lienden nog niet definitief uit tweede divisie regio-voetbal.nl

FC Lienden nog niet definitief uit tweede divisie

Nieuws 188 keer gelezen

REGIO - FC Lienden heeft nog geen verzoek tot terugtrekking uit de tweede divisie ingediend bij de KNVB, meldt Voetbal in de Bollenstreek.

Bovendien staat er in het reglement Amateurvoetbal, waaronder de Tweede Divisie valt, beschreven op pagina 26 Artikel 11, lid 2a dat het voor clubs verboden is om zich terug te trekken uit de competitie. Dat zou betekenen dat FC Lienden een weg als Achilles’29 wacht: alle spelers mogen uitkijken naar een nieuwe club, maar er moet wel een elftal behouden blijven dat het seizoen afmaakt.

Uitzondering
Het verbod in Artikel 11 kent echter wel een uitzondering, beschreven in lid 2b. De bond kan namelijk akkoord gaan met het terugtrekken van een team uit de competitie wanneer de betreffende vereniging maar één seniorenteam of slechts één team in een leeftijdsklasse heeft. De zondagtak van FC Lienden heeft geen tweede elftal. Wel heeft de club een zaterdagtak, waarvan het hoogst geklasseerde team uitkomt in de vierde klasse. Het is dus de vraag of de bond beslist of een tweededivisionist daar de klappen mee kan vangen.

Als de bond besluit tot terugtrekken, dan degradeert FC Lienden automatisch en zijn alle gespeelde wedstrijden tegen de club ongeldig. 

Lees ookhttps://regio-voetbal.nl/nieuws/fc-lienden-stapt-direct-uit-tweede-divisie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden