Logo regio-voetbal.nl
Vuren ontvangt koploper Sleeuwijk
Vuren ontvangt koploper Sleeuwijk (regio-voetbal.nl)

Vuren ontvangt koploper Sleeuwijk

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Vuren is in de derde klasse D door afgelastingen ineens twee wedstrijden achterop geraakt en ontvangt zaterdag om half drie koploper Sleeuwijk in een inhaalduel. Bij een zege zou Sleeuwijk met drie punten voorsprong op de naaste titelrivalen SC Everstein en SV Capelle de winterstop kunnen ingaan. Zelf heeft Vuren een succes evenwel ook dringend nodig om boven de streep te blijven.


Sleeuwijk bleef tot dusverre in uitmatches ongeslagen met vier zeges en alleen in Everdingen tegen concurrent SC Everstein een gelijkspel. Vuren staat dus voor een zware opgave, maar is thuis soms heel wat mans. Dat zal zaterdag ook nodig zijn, want bij onverhoopt verlies tegen Sleeuwijk belandt Vuren nadrukkelijk in de zorgen.

Drechtstreek-Heukelum
De vorige week in de tweede klasse afgelaste wedstrijd Drechtstreek-Heukelum staat voor zaterdag in Papendrecht al weer op het programma. Drechtstreek presteert de laatste tijd verdienstelijk, maar slechts drie punten boven de streep heeft de thuisclub een nieuw succes toch beslist nodig. Om met een goed gevoel de winterpauze te kunnen ingaan, zal Heukelum deze uitmatch tegen Drechtstreek echter zeker niet willen verliezen. Aan de positie in het linkerrijtje van de ranglijst is Heukelum zo’n positief resultaat ook wel verplicht te bereiken.

Herovina-Zuilichem
Herovina speelt in Herwijnen tegen Zuilichem, dat bij een zege naar de gedeelde tweede plaats samen met Groot Ammers en MVV’58 kan opklimmen. Herovina staat overigens slechts twee punten onder Zuilichem en zal dus zaterdag thuis zelf moeten winnen om Zuilichem op de ranglijst te kunnen passeren en om de prijzen te blijven meedoen. Dat wordt voor Herovina tegen de productiefste ploeg uit de vierde klasse echter een fikse opgave.

Bekerduel LRC-Bergeijk
LRC voetbalt zaterdag al om half twee in Leerdam voor de beker tegen zondagclub Bergeijk. Tegen deze vierdeklasser moet LRC thuis op het eigen kunstgras na de eerdere penaltywinst in Zaltbommel bij Nivo Sparta de volgende bekerronde kunnen bereiken. Als dat lukt, volgt in januari in Sint Michielsgestel een uitmatch tegen de nieuwe fusieclub SCG’18, dat inmiddels via penalty’s al eersteklasser Geldrop uitschakelde. Deze mooie prestatie van derdeklasser SCG’18 moet voor favoriet LRC een waarschuwing zijn dat in een bekerduel zoals thuis tegen Bergeijk altijd verrassingen op de loer liggen.

Beesd-Hedel
Zondag is de competitiewedstrijd tussen Beesd en Hedel cruciaal in de onderste regionen van de vierde klasse. Beesd staat met drie punten nog steeds onderaan, maar debutant Hedel heeft slechts één punt meer dan de thuisclub. Bij winst kan Beesd dus de rode lantaarn aan Hedel overdoen. Na de eerste overwinning in Ammerzoden in de laatste competitiematch inmiddels al bijna vier weken geleden moet hekkensluiter Beesd zondag op eigen veld ook tot een zege tegen Hedel in staat worden geacht. Deze belangrijke wedstrijd begint al om twee uur en zal worden geleid door scheidsrechter Adrianus van Doesburg uit Waardenburg.

Teisterbanders-GVV
GVV speelt zondag in Kerk Avezaath tegen Teisterbanders, dat in de middenmoot van de vierde klasse vier punten minder dan de gasten bezit. Aan deze uitwedstrijd moet GVV dus minstens een gelijkspel kunnen overhouden. Al is Teisterbanders de laatste tijd wel aan de beterende hand en dat geldt voor GVV veel minder.

DSS’14-Wadenoijen
DSS’14 heeft zondag in Heesselt al om twee uur in de derby tegen Wadenoijen een mooie kans om met een nieuwe overwinning de winterstop te kunnen ingaan. Wadenoijen is in de vijfde klasse thans voorlaatste en dus start DSS’14 thuis duidelijk als favoriet voor de zege.

Ophemert-SCZ
Ook voor Ophemert is om twee uur de thuismatch tegen SCZ uit Zoelen een klassieke Betuwse derby. Beide clubs staan onderin de omvangrijke middenmoot in de vijfde klasse. Thuis moet Ophemert tegen SCZ een kleine overwinning kunnen behalen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup