Logo regio-voetbal.nl
Brakel-trainer Hans de Jong: 'Strijd is nog niet gestreden'
Brakel-trainer Hans de Jong: 'Strijd is nog niet gestreden' (regio-voetbal.nl)

Brakel-trainer Hans de Jong: 'Strijd is nog niet gestreden'

  •   keer gelezen   Nieuws

BRAKEL - Ongekende luxe voor Brakel. Maar de strijd is nog niet gestreden, weet trainer Hans de Jong.


De onderlinge topper tegen Brakel was voor runner-up Groot-Ammers zaterdag een must-win. Op een ijskoud sportpark 't Veer ontspon zich een vurige topper waar werkelijk alles in zat: kaarten, een weifelachtig acterende leidsman, flitsende counters en zeven doelpunten (5-2), waaronder drie van invaller Andor van Andel.

Voor de titel gaan
Tien punten voorsprong. Een veel comfortabelere marge om de winterstop mee aan te vangen, is haast ondenkbaar. Toch denkt De Jong niet dat de strijd al gestreden is. "Met tien punten voorsprong is het nog niet gespeeld. Maar we kunnen er nu niet meer omheen dat we voor de titel moeten gaan. Ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan. Als we zo blijven voetballen, geef ik ons een goede kans op promotie."

Verliezend trainer Ferry van Dijk wil ondanks de tien punten achterstand nog niet van opgeven weten: "Het is natuurlijk wel een behoorlijk gat. En als Brakel de potjes eruit blijft halen, wordt het heel lastig. Maar Unitas stond vorig jaar ook heel veel punten voor en zij hebben het uiteindelijk ook niet gehaald. We hebben het niet in eigen hand, maar we moeten zorgen dat we bij Brakel in de slipstream blijven. Dan zien we het vanzelf wel."

Degelijk
Het laatste woord voor de winterstop is aan gevierd trainer De Jong. Hij heeft een grote omslag zien plaatsvinden in het anderhalve seizoen waarin hij actief is op sportpark 't Veer: "De jongens zijn echt puur en alleen bezig met presteren en ik denk dat dat in die zestien maanden het grote kantelpunt is in het eerste van Brakel. En ik vind dat we ook steeds slimmer worden. Even blijven liggen, dat soort kleine dingetjes: daar groeien we nu ook in. Voetballend is het allemaal niet top, maar we zijn wel heel degelijk. We zijn heel ver in de ontwikkeling van het elftal. Het doet me heel erg goed om dat te zien."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup