Logo regio-voetbal.nl
Ameide kijkt uit naar de wedstrijd van het jaar
Ameide kijkt uit naar de wedstrijd van het jaar (regio-voetbal.nl)

Ameide kijkt uit naar de wedstrijd van het jaar

  •   keer gelezen   Nieuws

AMEIDE - Voor Ameide-speler Izak Westerhout tellen er maar twee wedstrijden â€œen dat is tegen Meerkerk uit en Meerkerk thuis.” Voor hem wordt het een erg bijzondere derby, het is zijn eerste derby die Westerhout speelt, ondanks het feit dat hij al vijf jaar bij de senioren uitkomt.


“Ik ken veel spelers, in de jeugd heb ik veel tegen die jongens gespeeld. We mochten de rest van de wedstrijden bij wijze van spreken verliezen, als we maar van SV Meerkerk wonnen. Zo belangrijk is de wedstrijd dus”

Het feit dat de wedstrijd niet vaak gespeeld is, geeft wel aan hoe bijzonder deze wedstrijd eigenlijk is, voor het eerst sinds 2012 spelen SV Meerkerk en Ameide in competitieverband weer tegen elkaar.

Stip op de horizon
Voor beide clubs is dit bijna de wedstrijd van het jaar. Meerkerk is vorig jaar gedegradeerd uit de tweede klasse en dit jaar gaat het niet heel goed. De club staat elfde  Als Meerkerk wint, kunnen ze weer naar boven kijken.

Ameide zal ook alles aangrijpen om te winnen.  “Toen ik hier kwam”, verduidelijkt trainer Gert Jan Westerhout, “hebben we een stip op de horizon gezet. We willen in de regio en zeker in de gemeente Zederik de club zijn waarnaar opgekeken wordt en waar men niet graag tegen speelt.
De wedstrijd van aanstaande  zaterdag is erg speciaal, vooral omdat veel jongens elkaar kennen, maar vooral omdat Meerkerk vorig jaar een klasse hoger heeft gespeeld.”

Bij de hand
Westerhout verwacht dat de ervaren spelers de ploeg bij de hand zullen nemen. “Ik mag wel verwachten dat de meer ervaren spelers, die inmiddels zoveel wedstrijden in de benen hebben, eigenlijk niet meer warm of koud worden van Meerkerk. Ik verwacht dat het wat lastiger zal zijn voor de wat jongere spelers. Het is de uitdaging dat die jongens ook rustig kunnen blijven."

De trainer houdt vertrouwen in zijn ploeg: “Ze hebben eerder laten zien dat ze prima kunnen voetballen.”

Drie bussen
Aan belangstelling heeft de club uit Ameide geen gebrek. Er vertrekken zaterdag drie bussen vanaf sportpark Meihoven, vol met supporters die halsreikend uitkijken naar de Zederikse derby. Ook aan de spelers en staf van Termei zal het niet liggen, vervolgt trainer Westerhout. “We beschouwen elke wedstrijd als belangrijk, maar deze toch ietsje meer. Ik wil koste wat het kost winnen en ik hoop natuurlijk dat Izak de winnende maakt.”

door Tim Hagt

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup