Tweeling Daan en Luuk van der Leun voorziet SV Meerkerk van jeugdig elan
Tweeling Daan en Luuk van der Leun voorziet SV Meerkerk van jeugdig elan regio-voetbal.nl

Tweeling Daan en Luuk van der Leun voorziet SV Meerkerk van jeugdig elan

13 dec, 12:00 Nieuws 75 keer gelezen

MEERKERK/HOOGBLOKLAND - Het zijn zware tijden voor de jarenlang verwende supporters van SV Meerkerk. De geelzwarten speelden op relatief hoog niveau. Door gebrek aan jonge talenten zakten de bewoners van 't Hoog terug naar de derde klasse en ook dit seizoen gaat het niet van een leien dakje. Maar er zijn lichtpuntjes. De pas 16-jarige tweeling Daan en Luuk van der Leun uit Hoogblokland klopt aan de deur. In hun kielzog nemen ze broer en doelman Ruben Vijlbrief (23) mee. "Mijn vader overleed op jonge leeftijd en mijn moeder is hertrouwd. Onze talenten hebben we duidelijk van haar kant, met haar zus handbalde moeder Monique zelfs in Jong Oranje."

"Ruben is onze broer, niks geen halfbroer of andere benamingen. We zijn één gezin, vanaf het begin", vult Luuk aan. "En opa Van Paassen is hartstikke trots. Helaas kon hij er vorige week zaterdagmiddag niet bij zijn. Hij had andere verplichtingen en, wonend in 's-Gravenzande, is opa ook niet zomaar in Meerkerk. Wel stuurt hij ons op vrijdagavond altijd tips via WhatsApp. In dichtvorm vertelt hij over de komende tegenstander."

Twintig zakken snoep
Vaak dus ook bruikbare tips, want met de Van der Leuntjes/Vijlbrief bij de A-selectie gaat het ietsjes beter met de club. "Afgelopen zaterdag verloren we van Arkel, maar dat mag. Daarvoor pakten we vier punten uit twee wedstrijden. Tegen IFC sleepten we in een hectische slotfase nog een gelijkspel uit het vuur", weet Daan nog goed. "Met een assist van mij", lacht Luuk, vijf minuten later geboren en dus de jongste van het stel.

"Tegen Hardinxveld stond ik zelfs in de basis. Gert-Jan Koekkoek was geblesseerd, Mechiel van Zessen zakte een linie terug en ik mocht het op het middenveld proberen. Ik scoorde in de allerlaatste minuut de winnende met mijn hoofd, inmiddels waren Daan en Ruben ingevallen. Ik kreeg voor de tweede keer kramp en heb de bal niet over de lijn zien gaan. Mijn broers en de rest van het team wel. De pupil van de week had vooraf een 2-1 overwinning voorspeld en wij beloofden hem allemaal een zak snoep te geven als hij de uitslag goed zou raden. Het jochie ging met twintig zakken naar huis. De sfeer was geweldig, het werd wel tijd", aldus Luuk.

"Mijn vader Gerrit schepte op over zijn invalbeurt en de paar minuten speeltijd in het eerste van Meerkerk. Wij hebben hem inmiddels ruimschoots ingehaald. Met dank aan Sander Vink, die ons jaren heeft getraind en ook nu adviezen geeft tijdens de wedstrijden. Tegen Hardinxveld bleef Sander op de bank zitten, omdat hij het beter vond Daan als spits in te zetten om de punten op 't Hoog te houden."

Kabouters
De tweelingbroers,die in de pupillen even een uitstapje maakten naar SteDoCo, werden als kabouters lid. "Sjaak de Wild belde mij op met de vraag of Daan en Luuk lid wilde worden, hij miste nog twee jochies bij het net opgerichte team. Ik wilde ze eigenlijk eerst hun zwemdiploma laten halen, maar zeg maar eens nee tegen zo'n verzoek", mijmert moeders. Daan glimlacht.

"Onze eerste wedstrijd was, niet geheel toevallig, tegen Ameide. Een voorwedstrijd op dat oude, slechte kunstgrasveld. Ik snapte nog niets van het spelletje. In de tweede helft liep ik nog steeds dezelfde kant op en scoorde bijna in mijn eigen doel. Gelukkig hield Sjaak de bal net voor de lijn tegen."

Vooraan zitten
Spelen tegen Ameide blijft bijzonder. "Het is een gewone competitiewedstrijd, maar toch wel speciaal. Net zoals tegen VVAC en SV Noordeloos", vindt Ruben. "Je speelt tegen klasgenootjes. Op school krijgen we les van een docent uit Ameide, die heeft ons al gezegd dat als we winnen van Ameide, we heel de week vooraan moeten zitten. We gaan ons best doen, het is toch de kraker van Zederik. We weten overigens niet of we in de basis staan. We zijn, samen met Joshua Dikici, vervroegd overgeheveld naar de A-selectie. We trainen mee, maar horen pas op vrijdag of we mee mogen met het eerste of een ander team. Misschien dat opa morgen een gedichtje aan onze hoofdtrainer kan sturen..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 10 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23