Zondag derby Ophemert-DSS’14
Zondag derby Ophemert-DSS’14 regio-voetbal.nl

Zondag derby Ophemert-DSS’14

Nieuws 391 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Zondag vindt in Ophemert in de vijfde klasse de derby tussen de buren Ophemert en DSS’14 plaats. Dankzij twee zeges op rij is Ophemert naar de middenmoot opgeklommen. Met DSS’14 ging het net andersom want na een overtuigende competitiestart werd liefst vier keer achtereen verloren. Ophemert begint zondag thuis dus als favoriet aan deze Betuwse derby.

In dit weekend valt in diverse klassen de beslissing over de eerste periodetitel. Vanuit de regio Leerdam zijn er echter geen clubs die daarop veel kans maken. Alleen SC Everstein is nog in de race daarvoor maar de mogelijkheid dat rivaal Sleeuwijk als favoriet die prijs nog zal gaan verspelen is slechts miniem.

Almkerk-LRC
LRC gaat zaterdag bij Almkerk op bezoek. De Leerdamse ploeg heeft in de eerste klasse alle moeite om boven de streep te blijven. Alleen door een beter doelsaldo dan debutant Geinoord lukt dat nog met slechts vier punten. Almkerk doet het met dertien punten heel wat beter en maakt een succesrijke snelle rentree in de eerste klasse. Een plaats in de bovenste helft van de ranglijst is de Brabantse beloning. Twee seizoenen geleden ontmoetten beide clubs elkaar op dit niveau ook nog voor de competitie en toen werd het beide keren een 1-1 gelijkspel. Met een nieuwe remise in Almkerk mag LRC zaterdag al tevreden zijn.

VVGZ-WNC
WNC verloor na de openingswinst al liefst zes keer op rij en is in de eerste klasse nu voorlaatste. Herstel is dus inmiddels urgent. VVGZ staat in de middenmoot en is wisselvallig met drie doelpuntrijke nederlagen, één laat gelijkspel en drie nipte zeges. In Zwijndrecht zal WNC zeker één punt moeten zien te pakken.

Zwaluwe-Heukelum
Heukelum is zaterdag in de tweede klasse bij hekkensluiter Zwaluwe te gast. De laatste drie competitieduels van Heukelum leverden tegen clubs uit de regio Drechtsteden slechts twee punten op. Het wordt dus hoog tijd voor weer eens een overwinning en ook wat meer goals. In Lage Zwaluwe moet dit voor Heukelum ook mogelijk zijn, tenminste als de diverse blessures geen roet in het eten gooien.

Pelikaan-Tricht
Tricht speelt in Zwijndrecht tegen Pelikaan, één van de drie koplopers in de tweede klasse. Het thuis nog ongeslagen Pelikaan strijdt voor de bovenste plaats en een serieuze kans op de eerste periodetitel. Tricht staat net boven de streep en zal het zaterdag erg zwaar krijgen.

Sleeuwijk-Asperen
Asperen heeft het in de derde klasse D lastig en is voorlaatste. Sleeuwijk is daarentegen ongeslagen koploper en kan zaterdag de eerste periodetitel pakken. Dat zal Asperen in Brabant vermoedelijk niet kunnen beletten. Dan blijft Asperen ook in de gevarenzone.

Haaften-SSC’55
Haaften ontvangt SSC’55 en zal na twee competitie-uitzeges op rij nu thuis beslist opnieuw moeten winnen om aansluiting met de subtop in klasse 3 D te kunnen krijgen. Gezien de stand op de ranglijst lijkt Haaften ook veruit favoriet maar de thuisclub is erg wisselvallig en werd ook vorig seizoen twee keer door SSC’55 verslagen. Haaften is dus gewaarschuwd.

SV Capelle-Vuren
Vuren verloor tot dusverre alle uitmatches. De kans dat aan deze negatieve reeks in Sprang Capelle zaterdag een einde komt lijkt klein want thuisclub SV Capelle behoort tot de serieuze titelkandidaten en zal willen winnen. In de onderste regionen kan Vuren een onverwachts succes overigens prima gebruiken. 

Sparta’30-HSSC’61
HSSC’61 speelt in Andel tegen Sparta’30, dat na de inhaalwinst in Gameren nu knap met veertien punten op een gedeelde derde plaats staat. Met vier punten minder vertoeft HSSC’61 in de middenmoot. Door een derde gelijkspel kan HSSC’61 zich in die regionen handhaven.

RFC-SC Everstein
SC Everstein voetbalt in Raamsdonskveer tegen debutant RFC, dat zich na een moeizaam begin goed heeft hersteld. De uit Good Luck en zondagclub Veerse Boys voortgekomen fusieclub won thuis nog niet en dat zal SC Everstein zo willen houden. Kans op de eerste periodetitel maakt SC Everstein overigens alleen bij eigen (ruime) winst en een niet te verwachten thuisnederlaag van koploper Sleeuwijk.

Leerdam Sport-Well
Leerdam Sport krijgt in de vierde klasse twee thuisduels op rij die allebei gewonnen moeten worden om dit seizoen nog bovenin voor een prijs te kunnen gaan meedoen. Allereerst zal Well verslagen dienen te worden. Dat moet zaterdag in Leerdam kunnen lukken.

Herovina-RKVSC
Na drie nederlagen op rij is Herovina in de vierde klasse weer eens hoognodig aan een zege toe. In Herwijnen mag dit tegen het zwakke RKVSC uit Velddriel geen groot probleem zijn.

Kerkwijk-Rhelico
Gesterkt door de eerste competitiezege reist Rhelico zaterdag naar Kerkwijk toe. Rhelico is in de vierde klasse nog hekkensluiter maar misschien zit er in Kerkwijk net als vorig seizoen wel een tweede succes in. Al wijzen de mooie recente thuiszeges van het onberekenbare Kerkwijk tegen Herovina en SVS’65 juist in een heel andere richting.

MVV’58-ASH
MVV’58 en ASH staan allebei in de middenmoot van de vierde klasse, maar MVV’58 heeft wel vier punten meer dan de Hellouwse equipe. ASH zal in Meteren met een remise content zijn. MVV’58 niet want de blamage bij Rhelico roept om revanche.

Brakel-SVS’65
SVS’65 wacht zaterdag in Brakel een zware opgave. Brakel staat in de vierde klasse samen met Groot Ammers op kop en is nog in de race voor de eerste periodetitel. Daarom zou een gelijkspel voor SVS’65 al een prima resultaat betekenen. Zeker na de afgang in Kerkwijk.

Beesd-Wilhelmina
Beesd staat in de zondagse vierde klasse nog steeds helemaal puntloos onderaan. Wilhelmina is een gedegen middenmoter. Of Beesd zondag thuis tegen deze solide Bossche ploeg het eerste succes kan boeken is dus twijfelachtig. Urgent is het in Beesd overigens zeker wel.

OSC’45-GVV
GVV speelt zondag in de Bossche wijk Orthen tegen debutant OSC’45, dat met slechts drie punten voorlaatste is. Als GVV nog in de top van de vierde klasse wil gaan meedoen, is een overwinning in Brabant een must.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden