'Vergeten voetballer' Jort Binneveld scoort er lustig op los
'Vergeten voetballer' Jort Binneveld scoort er lustig op los regio-voetbal.nl

'Vergeten voetballer' Jort Binneveld scoort er lustig op los

Nieuws 390 keer gelezen

VIANEN â€“ De toekomst van Vianen hangt niet af van Jort Binneveld. Dat hij een belangrijke pion is in het elftal van de tricolores staat echter buiten kijf. Als enige in de wijde omtrek pikte hij in alle zeven gespeelde competitiewedstrijden één of meerdere treffers mee. De teller staat inmiddels op elf.

Eigenlijk is Binneveld (25) een vergeten voetballer. Los van een kortstondig uitstapje naar Geinoord verdedigde hij in de jeugd de kleuren van Brederodes. Als A-junior schoof hij acht jaar geleden door naar de zondagselectie, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. Als rechtermiddenvelder scoorde hij in die periode bovendien zestien keer.

Klein contractje
“Jamal Ouassif, een vriend van mij, was van Brederodes naar SC Everstein gegaan”, vertelt Jort. “Ik ben hem gevolgd, maar ik voetbalde daar vooral in het tweede elftal. In de wedstrijden O23 maakte ik zo veel doelpunten dat ik ben gevraagd voor het tweede van Spakenburg. Ik kreeg een klein contractje plus reiskosten, en als student was dat voor mij een leuk extraatje. Het niveau (reserve hoofdklasse) was prima en met dat team ben ik zelfs kampioen geworden.”

Het seizoen daarna koos Binneveld weer voor SC Everstein. Tijdens de voorbereiding klapte hij flink door zijn enkel. Bijna een jaar hield hij het veldvoetbal voor gezien en ook daarna speelde hij slechts mondjesmaat buiten. Hij ging in de zaal voetballen. Met het eerste team van Brederodes promoveerde hij van de derde naar de eerste klasse en won hij één keer de beker.

Top-5
“Begin dit jaar ben ik benaderd door Marcel Akkerman, de nieuwe trainer van Vianen, die ook in de B-jeugd van Geinoord mijn trainer was. Omdat het toch wel weer kriebelde heb ik toegezegd te komen, maar alleen als er een volwaardige selectie was. Ik hoorde namen van jongens die ik van vroeger kende en waarvan ik wist dat ze een aardig konden ballen. De meesten hadden lager gevoetbald en weinig getraind. Dat gold ook voor mij."

"In de voorbereiding is er hard gewerkt zonder dat het tot veel blessures heeft geleid. De trainingsopkomst is goed, de sfeer is prima en de resultaten vallen niet tegen. Dat is mede de verdienste van Marcel Akkerman. Ik heb mijn spelplezier weer terug, als lopende spits word ik goed bediend en heb ik veel balbezit. We draaien mee in de middenmoot en een plaats bij de beste vijf is een realistisch doel voor dit seizoen.”

Jort Binneveld had verwacht in de vierde klasse tot 15 doelpunten te komen. Omdat het scoren hem zo gemakkelijk afgaat, heeft hij dat naar boven bijgesteld. “Ik ga nu voor 25 treffers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden