WNC ontvangt koploper Sliedrecht | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
WNC ontvangt koploper Sliedrecht
WNC ontvangt koploper Sliedrecht (regio-voetbal.nl)

WNC ontvangt koploper Sliedrecht

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – WNC ontvangt zaterdag in de eerste klasse de ongeslagen koploper Sliedrecht. Het contrast tussen de prestaties van beide clubs is enorm. Sliedrecht doet het prima en is met vier zeges en twee remises alleen lijstaanvoerder. WNC verloor na mooie openingswinst liefst vijf keer op rij en staat met al zeventien tegengoals onder de streep.


In Waardenburg is WNC dus dringend aan herstel toe. Sliedrecht won tot dusverre echter alle uitmatches, zelfs bij het sterke Sportlust’46 in Woerden. Daarom mag WNC zaterdag thuis met een gelijkspel al best tevreden zijn, temeer daar WNC ook in het succesrijke vorige seizoen beide malen niet van Sliedrecht wist te winnen.

LRC-Sportlust’46
Net als WNC draait LRC in de eerste klasse stroef. Na de kansloze nederlaag in de belabberde vertoning uit bij Heerjansdam verkeert LRC met slechts vier punten nog steeds in de onderste regionen. Sportlust’46 staat daarentegen mooi op de tweede plaats en behoort in dit seizoen tot de uitgesproken titelkandidaten.

De Woerdense club was vorig seizoen in de nacompetitie ook al dichtbij promotie naar de hoofdklasse en start zaterdag in Leerdam duidelijk als favoriet. Of weet het tot dusverre schotloze LRC nu eindelijk eens aangenaam te verrassen?

[{"fid":"55455","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Heukelum-EBOH
Heukelum speelt zaterdag thuis tegen EBOH, dat met al vier zeges goed in de tweede klasse debuteert en één punt boven Heukelum staat. Om EBOH op de ranglijst te passeren zal Heukelum deze Dordtse ploeg dus moeten verslaan. Dan zal Heukelum wel iets van de flinke productiviteit uit het begin van de competitie snel moeten hervinden. In dat geval blijft Heukelum mooi in het linkerrijtje van de rangschikking met zicht op de subtop.

Tricht-Zwaluwe
Op de zevende competitiedag is de wedstrijd Tricht-Zwaluwe al direct een regelrechte degradatiekraker in de tweede klasse. Zwaluwe staat met één punt helemaal onderaan en Tricht is na één ruime zege en al vijf nederlagen voorlaatste met drie winstpunten. Als het jonge Tricht dit seizoen niet wil degraderen en kans op (directe) handhaving wil houden, is thuis een kostbare zege op Zwaluwe broodnodig want in de eerste competitiehelft volgen ook zeker nog vier duels tegen grote titelpretendenten met weinig perspectief op Trichts succes.

Asperen-Haaften
Met Haaften is het in deze competitie hollen of stilstaan: drie zeges en drie nederlagen. Aan doelpunten vaak geen gebrek. Asperen won nog pas één keer en verkeert met vier punten in de derde klasse D net onder de streep. Beide teams staan op een belangrijk kruispunt. Haaften zal nu eens meer keer op rij moeten winnen om nog aansluiting met de bovenste regionen te kunnen krijgen.

En voor Asperen is de tweede competitiezege urgent om zich wat duidelijker uit de zorgen te kunnen werken. Het zal er op het kunstgras in Asperen om gaan spannen onder arbitrage van de Leerdamse scheidsrechter Pascal van der Zwan. Regio Voetbal zal er zelf bij zijn en wijdde er ook al een speciale voorbeschouwing aan.

[{"fid":"53021","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

HSSC’61-GDC
HSSC’61 staat in klasse 3 D in de middenmoot en ontvangt het onberekenbare GDC, dat twee punten meer bezit. De Brabanders verloren in deze competitie nog geen enkel uitduel. Daar zal HSSC’61 na de mooie stunt in Everdingen graag een einde aan willen maken. Of HSSC’61 in Hei- en Boeicop zaterdag via een zege GDC inderdaad op de ranglijst kan passeren, moet echter nog wel blijken.

Vuren-NEO’25
Vuren moet het tot dusverre vooral van de thuiswedstrijden hebben want elk uitduel werd nipt verloren. Zaterdag krijgt Vuren thuis tegen NEO’25 een nieuwe kans op succes. De ploeg uit Sprang Capelle heeft wel al vier punten meer na diverse ontmoetingen met soms veel goals voor en soms veel treffers tegen. Toch zal Vuren op eigen veld beslist willen winnen om afstand van de gevarenzone in klasse 3 D te kunnen nemen.

SC Everstein-SV Capelle
De wedstrijd SC Everstein-SV Capelle is in de derde klasse D een ware topper tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst. SC Everstein moest vorige week door de verrassende eerste nederlaag in de thuisderby tegen HSSC’61 de ongeslagen koppositie aan Sleeuwijk afstaan en staat nu tweede. SV Capelle is derde, bleef in uitduels nog ongeslagen en wordt in Everdingen zeker een zware opponent. De opgave tot herstel voor SC Everstein zal dus lastig zijn.

[{"fid":"56389","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"Foto's: Peter Verbeek","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"Foto's: Peter Verbeek","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"Foto's: Peter Verbeek","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

ASH-Leerdam Sport
Leerdam Sport stelt in de vierde klasse tot dusverre wat teleur en heeft na drie zeges en drie nederlagen slechts één punt meer dan thuisclub ASH. In Hellouw zal Leerdam Sport beslist moeten winnen om niet nog verder bij de top in deze afdeling achterop te geraken. Thuis verloor ASH in dit seizoen echter nog helemaal niet. Dus mag ASH zeker op een derde gelijkspel hopen en misschien zelfs wel meer.

SVS’65-Herovina
SVS’65 en Herovina verloren allebei hun laatste twee wedstrijden en raakten zo de aansluiting met de twee koplopers in de vierde klasse kwijt. Vooral voor Herovina is dat zeker een tegenvaller. In Spijk zal in deze Lingewaalse derby blijken welke van de twee clubs zich zaterdag kan herstellen. Misschien wordt het echter wel voor beide teams het tweede gelijkspel in deze competitie. Al schiet noch SVS’65 noch Herovina met een remise veel op.

Rhelico-MVV’58
In Rumpt  is ook de wedstrijd Rhelico-MVV’58 zaterdag een gemeentelijke derby. Rhelico speelt vaak niet slecht maar staat in de vierde klasse wel puntloos onderaan. MVV’58 klom mooi naar de derde plaats en wil door een derde zege op rij in het spoor van de koplopers Groot Ammers en Brakel blijven. De Meterense club start op sportpark Boutenstein ook als favoriet maar Rhelico is gebrand op een stunt via het eerste competitiesucces.

ZONDAGVOETBAL

Voor Beesd wordt het zondag in Rosmalen er op of er onder. Beesd staat in de vierde klasse na al zes nederlagen puntloos onderaan, maar RKKSV doet het weinig beter en is met slechts één zege en ook al vijf nederlagen voorlaatste met drie punten. Als Beesd de benarde situatie wil verbeteren, is dit zondag in Brabant dus de uitgelezen kans. Anders wordt het perspectief in dit seizoen wel erg somber.

[{"fid":"51873","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und

0

value

":"Foto's: DBRN Fotografie","field_file_image_title_text

und

0

value

":false},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text

und

0

value

":"Foto's: DBRN Fotografie","field_file_image_title_text

und

0

value

":false}},"attributes":{"alt":"Foto's: DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup