​Nils Loef (Roda Boys): 'Dan graaf je je eigen graf'
​Nils Loef (Roda Boys): 'Dan graaf je je eigen graf' regio-voetbal.nl

​Nils Loef (Roda Boys): 'Dan graaf je je eigen graf'

31 okt 2018, 13:39 Nieuws 180 keer gelezen

AALST - Roda Boys leed zaterdag zijn eerste competitienederlaag van het seizoen. De afwezigheid van twee geblesseerde sterkhouders werd zichtbaar gevoeld.

Voorafgaand aan het onderlinge treffen tussen de nummers 1 en 2 in de tweede klasse F, wist Roda Boys zich gewaarschuwd. Vorig seizoen snoepte een taai Woudrichem de ploeg van trainer Frank Brands in extremis immers nog twee punten af. 

Het was de tot dusver nog ongeslagen formatie uit Aalst er zaterdag dan ook alles aan gelegen om de bezoekers al vroeg onder druk te zetten en daarin slaagde de thuisploeg aanvankelijk uitstekend. De gehele eerste helft was Roda Boys de bovenliggende partij, maar desondanks bleven doelpunten vooralsnog uit.

Toch leed Roda Boys in de eerste helft nog een groot verlies. Aanvoerder Mike Scholten moest na een ongelukkige botsing met Yoeri Duyzer vanwege een knieblessure het veld verlaten. Volgende week zal door middel van een MRI-scan de aard van de kwetsuur worden bepaald, maar een lange afwezigheid is verre van ondenkbaar. 

Kruitdampen
Zonder de oud-FC Den Bosch-speler centraal achterin ving Roda Boys de tweede helft nog aan met een pikstart, maar na die 1-0 viel de thuisploeg compleet door de mand. Het strijdbare Woudrichem hanteerde lange bal na lange bal en dat leverde constante dreiging voor het doel van Roda Boys-doelman Tony Salm op. Toen na 90 minuten en wat blessuretijd de kruitdampen waren opgetrokken, was een 2-4 nederlaag het enige dat Roda Boys ten deel viel.

De eerste thuisnederlaag in competitieverband sinds 10 april was een pijnlijke, temeer omdat het verschil tussen beide helften enorm was. Het uitvallen van verdedigingsleider Scholten, aangevuld met de maandenlange afwezigheid van drijvende middenvelder Sjors Maas, was duidelijk wat teveel van het goede.

Toch zag Roda Boys-trainer Frank Brands dat anders: "Daar wil ik dit niet op afschuiven. We hebben al eerder dit seizoen een wedstrijd zonder Mike gespeeld en laten zien dat we dat beter kunnen dan vandaag. Als je gewoon rugdekking geeft, kunnen ze 180 van die lange ballen geven, maar gebeurt er niks. Ik roep twintig keer vanaf de kant wat er gaat gebeuren en nog gaat het mis. Dat is totaal onnodig."

Afwachten
Daar is Nils Loef het mee eens. Waar hij in de eerste helft de Woudrichemse backs meermaals tot wanhoop dreef, was hij na rust zo goed als onzichtbaar. Dat had voornamelijk te maken met het patroon waarin zijn ploeg in de tweede helft bleef terugvallen: "Na de 2-2 gaan we mee met hun spel; constant die lange bal gooien. Dan graaf je je eigen graf. En dan kan ik wel naar voren rennen en het duel aangaan, maar dan kun je beter de tweede bal afwachten. Maar ook die hebben we in de tweede helft te vaak verloren. De eerste helft hebben we niks weggegeven, de tweede helft krijgen we er vier tegen. Het stortte bij ons helemaal in."

De 21-jarige aanvaller denkt dat het uitvallen van Scholten daar overigens wel degelijk mee te maken had: "Mike is wel erg belangrijk achterin. Hij zet het neer, misschien dat dat in de tweede helft inderdaad minder gebeurde. Maar we zullen het moeten doen met de mensen die we hebben. En natuurlijk is het klote dat er in korte tijd twee belangrijke basisspelers wegvallen. Maar er zijn echt wel mensen die dat kunnen opvangen. We moeten daar niet te lang in blijven hangen."

Meetellen
Ondanks de eerste nederlaag van het seizoen blijft de watervlugge vleugelspeler vol vertrouwen over het verdere verloop van de competitie en de eerste periodetitel, die over twee speelrondes wordt verdeeld. "Roda Boys en Nivo Sparta zijn veruit de beste ploegen van de competitie. Nu zie je dat Woudrichem ook goed presteert, dus die mag je ook bovenin gaan meetellen. Alleen denk ik wel dat wij tweeën de meeste kwaliteit hebben en de strijd uit gaan maken. Ik had ook echt het idee dat we deze wedstrijd zouden winnen."

"Dat het zo afloopt is gewoon zuur, maar we hebben nog volop kansen", vervolgt Loef. "We staan nu op gelijke hoogte met Nivo Sparta en twee punten achter Woudrichem. Volgende week is het Woudrichem-Nivo dus daar worden ook punten verspeeld. Er is nog zeker niks aan de hand."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app