Blijft Beesd ook in derby tegen GVV puntloos? | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Blijft Beesd ook in derby tegen GVV puntloos?
Blijft Beesd ook in derby tegen GVV puntloos? (regio-voetbal.nl)

Blijft Beesd ook in derby tegen GVV puntloos?

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Als puntloos hekkensluiter begint Beesd zondag thuis aan de streekderby tegen GVV in de vierde klasse. Het is inmiddels voor Beesd alle hens aan dek, want de achterstand op de overige ploegen in de onderste regionen bedraagt al drie of meer punten. Met reeds negentien tegengoals is Beesd vooral defensief wel erg kwetsbaar; in elk duel in deze competitie moest Beesd tot nu toe minstens drie treffers toestaan.


GVV incasseert soms ook veel tegendoelpunten maar doet het toch beduidend beter en staat met tien punten nog dichtbij of zelfs bijna in de kopgroep. De ploeg uit Geldermalsen start dus zondag in Beesd als favoriet. Beesd is evenwel dringend aan een eerste succes toe. Komt Beesd nu eindelijk qua punten van de nul af?

Heerjansdam-LRC
LRC gaat zaterdag op bezoek bij Heerjansdam, dat met één achterstallig duel tegoed in de eerste klasse nog zicht heeft op aansluiting bij de langgerekte kopgroep. Na de late en onfortuinlijke thuisnederlaag tegen Sliedrecht staat LRC nog altijd in de onderste regionen. Een gelijkspel uit bij Heerjansdam zou voor de Leerdammers al een gunstig resultaat zijn, temeer daar een week later thuis tegen Sportlust’46 al weer een zware opgave tegen een titelkandidaat te wachten staat.

Almkerk-WNC
WNC staat na vier nederlagen op rij in de eerste klasse onder de streep. Het gepromoveerde Almkerk maakt een verdienstelijke snelle rentree in de eerste klasse met twee ruime zeges, twee nipte nederlagen en een gelijkspel. Toch zal WNC in Almkerk moeten proberen om eindelijk weer eens één of meer punten te pakken. Anders dreigt een zorgelijk seizoen.

Papendrecht-Heukelum
Heukelum presteert in de tweede klasse met een gedeelde derde plaats en tien punten goed. Papendrecht heeft in de middenmoot overigens slechts twee punten minder en verloor thuis in deze competitie nog niet. Desondanks hoopt Heukelum in Papendrecht minimaal op een gelijkspel. Dan blijft Heukelum in elk geval Papendrecht op de ranglijst voor.

Wilhelmina’26-Tricht
Tricht speelt in Wijk en Aalburg tegen Wilhelmina’26, dat volop scoort maar met drie royale zeges en twee duidelijke nederlagen wel erg wisselvallig is. Tricht staat net onder de streep en zal zaterdag en de week daarna tegen Zwaluwe echt punten moeten halen, voordat veel duels tegen de grote titelkandidaten gaan volgen. Of dat bij Wilhelmina’26 zal lukken, is vers twee.

SC Everstein-HSSC’61
SC Everstein staat in de derde klasse D na vijf wedstrijden met de maximale oogst prachtig op kop. HSSC’61 heeft het na het vertrek van de topschutters Floris Kool en Arwin van Soest dit seizoen veel lastiger met slechts twee punten voorsprong op de beide hekkensluiters. Nu is zaterdag ook topscorer Lucas van Dam nog geschorst. Vorig seizoen won HSSC’61 deze ‘derby der lage landen’ twee keer, maar ditmaal heeft lijstaanvoerder SC Everstein verreweg de beste winstkansen. Regio-Voetbal en SoccerReporter zullen er in Everdingen bij zijn.

NEO’25-Asperen
Asperen pakte vorige week in klasse 3 D de eerste overwinning en gaat zaterdag in Sprang Capelle bij middenmoter NEO’25 op bezoek. Daar in Brabant zal Asperen minimaal een gelijkspel willen veroveren.

Sparta’30-Vuren
Vuren is te gast bij het productieve Sparta’30, dat met Anrico Visser als topscorer soms verrassend goed en schotvaardig presteert. Als Vuren in Andel het eerste uitwinstpunt weet te behalen, zal dat de witzwarten al tot tevredenheid stemmen.

GDC-Haaften
Haaften speelt in Eethen tegen het onberekenbare GDC, dat in de derde klasse D met tien punten op een gedeelde derde plaats staat. Ook Haaften zelf is nogal wisselvallig met twee zeges en drie nederlagen. Misschien volgt zaterdag in Brabant wel de eerste remise.

Leerdam Sport-Lekvogels
Leerdam Sport ontvangt zaterdag middenmoter Lekvogels, dat twee punten minder heeft. Om de aansluiting met de kopgroep in de vierde klasse te behouden, zal Leerdam Sport moeten winnen. Lekvogels is vooral via Swen van Dorp soms erg productief, maar de ploeg uit Lexmond krijgt dikwijls ook veel tegengoals. Leerdam Sport kan zich zaterdag thuis echter geen misstap veroorloven.

Kerkwijk-Herovina
Herovina moet zich in Kerkwijk in de vierde klasse gaan herstellen van de eerste nederlaag. Dat zou voor Herovina in de Bommelerwaard haalbaar moeten zijn, al toonde het defensief kwetsbare Kerkwijk vorige week in Lexmond na een royale achterstand wel een enorme veerkracht met een 5-5 remise.

Groot Ammers-SVS’65
Groot Ammers en SVS’65 leden vorige week ook al beide hun eerste verlies. Zo moet Groot Ammers de koppositie in de vierde klasse nu met Brakel delen. Op sportpark Gelkenes zal Groot Ammers zeker op het zegepad willen terugkeren. Een gelijkspel uit bij het op eigen veld erg sterke Groot Ammers zou voor SVS’65 dus al een prima resultaat zijn.

MVV’58-RKVSC
MVV’58 won twee uitduels op rij en wil nog in de top van de vierde klasse meedoen. Dan zal er zaterdag in Meteren beslist van de bescheiden gerangschikte nieuwkomer RKVSC uit Velddriel moeten worden gewonnen.

Brakel-Rhelico
Rhelico staat na vijf wedstrijden in de vierde klasse puntloos onderaan. In Brakel zal er zaterdag voor Rhelico opnieuw weinig eer te behalen zijn, want Brakel won al vier keer achtereen en staat samen met Groot Ammers bovenaan.

ASH-Zuilichem
ASH voetbalt in Hellouw tegen Zuilichem, dat na een zwakke start met drie zeges op rij flink in opmars is. Vooral de stunt van Zuilichem tegen koploper Groot Ammers was imponerend. ASH stelde vorige week in Well teleur en is thuis tegen Zuilichem nodig aan herstel toe.

Maaskantse Boys-DSS’14
DSS’14 is in de zondagse vijfde klasse na een goed competitiebegin door twee nederlagen nogal teruggevallen. Maaskantse Boys lijkt juist aan de iets beterende hand. In Maren-Kessel is het zondag dus onzeker of DSS’14 op het goede succespad zal kunnen terugkeren.

Ophemert-OKSV
Ophemert speelt zondag thuis tegen middenmoter OKSV, dat opvallend genoeg beide uitduels in de vijfde klasse royaal won. Ophemert is dus gewaarschuwd maar zal na twee nederlagen toch minstens een punt tegen dit team uit Overlangel in eigen huis willen houden.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup