Logo regio-voetbal.nl
Eugene Geenen (Heerewaarden): 'Dan kan ik wel door de grond zakken'
Eugene Geenen (Heerewaarden): 'Dan kan ik wel door de grond zakken' (regio-voetbal.nl)

Eugene Geenen (Heerewaarden): 'Dan kan ik wel door de grond zakken'

  •   keer gelezen   Nieuws

HURWENEN - Met een negatief doelsaldo van 27 goals staat Heerewaarden puntloos laatste in de vijfde klasse. Na jaren van hoogconjunctuur lijkt de koek definitief (?) op.


'Hé Jielis, steek 'm nog eens omhoog, kijk 'ns of-ie het nog doet!', roepen de HRC-supporters langs de lijn naar grensrechter Jielis van Zuijdam. De grensrechter van HRC'14 steekt uit verveling zijn vlag maar even smalend de lucht in. Hij heeft het gerei na veertig minuten nog niet één keer hoeven te gebruiken, aangezien alles op de helft van opponent Heerewaarden te doen is. Dat beeld is na negentig minuten onveranderd gebleven. Als een bloeddorstige hyena heeft de thuisclub de bezoekers uit Heerewaarden, op de eerste 25 minuten na, alle hoeken van het veld laten zien.

Bij 11-0, twee eigen doelpunten incluis, houdt de ellenlange lijdensweg voor de ploeg van trainer Eugene Geenen eindelijk op. Het gehele tafereel wekt leedvermaak - de HRC-aanhang draait 'Huilen is voor jou te laat' wanneer Heerewaarden het veld betreedt voor de tweede helft -, maar ook een zekere vorm van medelijden voor de wanhopig ogende Eugene Geenen op. De trainer van Heerewaarden heeft slechts twee spelers op de bank zitten. Geboortejaar 2001 en 2003. De derde wisselspeler is niet komen opdagen. Hij gaf de voorkeur aan een darttoernooi.

Ongekende luxe
Het is dit seizoen alsof de tijd een jaar of vijf terug is gedraaid. Terug naar het seizoen waarin Heerewaarden met 12-2, 13-0 en zelfs 18-0 klop kreeg. Maar dan komt Christian Broekmeulen na een periode bij Roda Boys en DSC naar 'De Buke'. De topscorer van de Bommelerwaard van het seizoen 2007/2008 is weer terug, daar waar het voor hem is begonnen.

En plots is daar de 'remontada'. Heerewaarden begint te winnen. En nog meer te winnen. Op een gegeven moment wordt zelfs de gehele top-drie verslagen. Het succes leidt bijna tot een periodekampioenschap, ware het niet dat OSC'45 in de beslissende wedstrijd een stok in de spaken van de ploeg van trainer Marien van Tussenbroek steekt. De luxe is ongekend. Het kan niet op voor Heerewaarden.

Karwei afmaken
Totdat Broekmeulen deze zomer wederom naar Kerkdriel verkast. In zijn kielzog houden nog een viertal andere spelers het voor gezien. Et voilà: in no-time is Heerewaarden weer verworden tot pure veldvulling in de vijfde klasse. Even leek het er dit seizoen op dat Heerewaarden zich begon te herpakken. Na de elf tegentreffers in de eerste twee duels, kreeg de hekkensluiter in de twee daaropvolgende wedstrijden 'slechts' zes doelpunten tegen. Maar de 11-0 in de vijfde wedstrijd, tegen de fusieclub uit de streek, spreekt boekdelen.

Net als het gezicht van trainer Geenen na afloop. Hij had zich zijn hoofdtrainersdebuut totaal anders voorgesteld en steekt zijn teleurstelling dan ook niet onder stoelen of banken: "Ik had het ook zo niet ingeschat. Spelers maken een eigen goal en zeggen 'dan ben ik tenminste topscorer'. Dan kan ik wel door de grond zakken. Dat is niet waar ik hoofdtrainer voor ben geworden. Het wordt heel moeilijk om dit seizoen punten te gaan halen. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik wil dit karwei sowieso afmaken."

Ook voor middenvelder Bas Duivenvoorden is het duidelijk dat dit een heel moeilijk seizoen gaat worden: "We hebben een paar klappen opgelopen met het vertrek van een aantal belangrijke spelers. Kwalitatief hebben we gewoon ingeleverd. En met zulke uitslagen wordt het steeds moeilijker en moeilijker om de motivatie op te blijven brengen. Dat is gewoon het punt. Ik ga niemand zwartmaken, maar ik denk dat er intern het één en ander besloten moet worden. Dit kan niet het hele seizoen zo doorgaan."

Schokeffect
Daar is Geenen het hartgrondig mee eens: "We gaan deze week bij elkaar zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien de jeugd erbij halen, misschien een elftal opdoeken. Ik weet niet wat het bestuur gaat of kan doen. Ik kan ook niet zeggen dat ik jongens in de jeugd of bij het tweede zie lopen die versterking kunnen brengen. We moeten iets gaan proberen om een schokeffect te krijgen. Maar ik weet m'n god niet hoe."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup