Nieuwkomer RKVSC hoopt aanwinst te zijn voor de vierde klasse
Nieuwkomer RKVSC hoopt aanwinst te zijn voor de vierde klasse regio-voetbal.nl

Nieuwkomer RKVSC hoopt aanwinst te zijn voor de vierde klasse

Nieuws 76 keer gelezen

VELDDRIEL - Sinds de switch naar het zaterdagvoetbal richt RKVSC zich op. De aanstelling van een nieuwe (interim)-voorzitter moet aanzetten tot imagoverbetering.

Amper twee dagen vervult hij de functie van (interim)-voorzitter, maar toch is Walter Fredriksz zich nu al compleet van zijn rol bewust. Dat is ook niet verwonderlijk. Eerder al was de 70-jarige Fredriksz bestuurslid bij RKVV Wilhelmina in 's-Hertogenbosch, om vervolgens als supporter in Velddriel neer te strijken.

Hij komt op deze zaterdagmiddag, voorafgaand aan het duel RKVSC-Well, over als een rustige, maar slagvaardige man. Iemand met een surplus aan ervaring op het gebied van bestuurlijke taken. Fredriksz geeft aan dat het nieuwe bestuur en vele anderen binnen de vereniging zich ervan doordrongen moeten zijn dat het nodig is om stappen te maken. 

"We zijn vanwege ons verleden bezig aan imagoverbetering, in brede zin. Organisatorisch, maar zeker ook op sportief gebied. Niet dat we het liefste jongetje van de competitie willen zijn, maar we hebben wel een inhaalslag te maken wat ons imago betreft. We hameren op correct gedrag in het veld. En natuurlijk ontkom je er niet aan dat er een keer een gele kaart valt bij een verkeerde sliding of zoiets. Maar het gezeur tegen de scheidsrechter, tegen tegenstanders; dat moet voorbij zijn. Het meest belangrijke is om bij tegenslagen, bij verliespunten, de moreel hoog te houden. Daar wordt op dit moment veel aandacht aan besteed. Spelers wordt dat nadrukkelijk ingeprent."

Positiviteit
Dat beaamt Robert Hooijmans. Hij vormt dit seizoen samen met clubman Herman Bergacker het trainersduo van het eerste elftal en beseft terdege dat zijn spelers een belangrijke rol spelen in de verbetering van het imago van de vereniging: "Ik vind het belangrijk dat we in het veld positiviteit uitstralen. Het moet leuk zijn om tegen 'Velddriel' te voetballen en de clubs moeten het mooi vinden dat we van de zondag- naar het zaterdagvoetbal zijn overgestapt. Alles is nieuw voor ons; we hebben een stuk of vijftien nieuwe spelers moeten halen. Er zijn jongens die elkaar, bij wijze van spreken, pas een week bij naam kennen. We zijn op nul begonnen en alle punten die we bij elkaar sprokkelen zijn mooi meegenomen."

Daaraan begon RKVSC een week geleden. Waar de seizoensopener tegen Kerkwijk nog met 1-5 verloren ging (zie foto), was het eerste punt een feit in het duel met Noordeloos. Zaterdag gingen de manschappen van Hooijmans en Bergacker tegen het door blessures geplaagde Well op jacht naar de eerste zege van het seizoen. Vanaf minuut één was Hooijmans' rol duidelijk; als een volleerd dirigent hield hij zijn spelers in het gareel. Bij ieder moment van dreiging van een opmerking van één van zijn spelers tegen de tegenstander of de scheidsrechter, liet hij zich horen: "Niks zeggen", "niet roepen", "geen commentaar".

Nergens voor nodig
En die aanpak werpt zijn vruchten af. RKVSC komt binnen drie minuten al op voorsprong, om vervolgens een aantal grote kansen te missen op een grotere score. Na rust tekenen de Velddrielenaren de 2-0 aan. Dat is de genadeklap voor het armetierig ogende Well. Nadat er nog twee strafschoppen over beide teams wordt verdeeld, is na 90 minuten een 3-1 overwinning voor RKVSC een feit.

Toch is het na afloop van die eerste driepunter van het seizoen vooral de sportiviteit die bij Hooijmans hoog in het vaandel staat: "Ik heb zelf ook op vrij hoog niveau gevoetbald en ik heb altijd al een hekel gehad aan discussies, aan commentaar leveren. Dat is nergens voor nodig, als speler deed ik dat ook niet. We moeten gewoon lekker voetballen. Dat mag van mij hard en stevig, dat hoort erbij, maar het moet wel fair gaan. Niet te druk maken, het is maar vierde klasse."

Mooi om te horen
Well-trainer Edwin van de Braak is na de wedstrijd vooral teleurgesteld over hetgeen zijn ploeg in de voorgaande anderhalf uur heeft laten zien, maar hij is wel van mening dat RKVSC een goede toevoeging voor het zaterdagvoetbal is: "Als ze van Well winnen, denk ik van wel ja."

En daar is Hooijmans blij mee: "Dat is natuurlijk mooi om te horen. De tijd zal het moeten uitwijzen, maar we hopen een aanwinst te zijn voor deze klasse."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 8 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 18 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45