Derby Day in Land van Heusden en Altena
Derby Day in Land van Heusden en Altena regio-voetbal.nl

Derby Day in Land van Heusden en Altena

Nieuws 186 keer gelezen

[{"fid":"55341","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komend weekend staan er maar liefst vier derby’s op het programma in het Land van Heusden en Altena.

De opvallendste is de dorpsclash in Wijk en Aalburg tussen NOAD’32 en Wilhelmina’26. Voor het eerst in een paar jaar staan de rivalen weer tegenover elkaar. NOAD’32 moet afrekenen met een zeperd afgelopen zaterdag bij EBOH en Wilhelmina’26 begon desastreus met een ongenadig pak slaag met 9-2 bij Heukelum, maar herstelde zich uitstekend tegen Brederodes. Het kan dan ook twee kanten uitvallen op het Korenzand, waar de burenruzie flink wordt opgetuigd.

Ook op Het Bolwerk in Woudrichem kan het een gekkenhuis worden. Hier maken Woudrichem en Altena zich op voor de derby en nieuwkomer in de tweede klasse Altena zal de favoriete Woercummers graag een tik willen uitdelen.

De derde derby zaterdag is op De Roef. Daar staan koploper Sleeuwijk en de andere koploper in de derde klasse GDC tegenover tegen elkaar. Ook hier kan het dus flink gaan knallen.

Degradatiekraker
In de tweede divisie is het zaak dat Kozakken Boys eens ballen gaat tonen. Bij en tegen VVSB is het al een echte degradatiekraker tussen de nummer voorlaatst Kozakken Boys en de hekkensluiter.

In de hoofdklasse kan ook Achilles Veen de verwachtingen nog niet waarmaken. Het is dan ook een 'must' voor de Veeners om zaterdag Capelle te kraken om weer mee te gaan tellen.

1C
In de eerste klasse gaat het uitstekend gestarte Almkerk het lastig krijgen tegen VVGZ. Dat geldt ook voor GRC 14, dat moet proberen favoriet WNC in Waardenburg te verrassen.

In de derde klasse hoopt Sparta’30 na twee gelijke spelen een driepunter binnen te slepen bij het wisselvallig gestarte Haaften.

Zondag
Op zondag doen de regioclubs het goed tot uitstekend. Be Ready gaat de koppositie verdedigen bij Blauw wit’81. Dussense Boys moet Berkdijk kunnen hebben. De uitslag in de derby bij SC Elshout kan voor HHC’09 twee kanten uitvallen, al hopen de uitstekend gestarte Heusdenaren natuurlijk naar de goede kant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 20 minuten geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 16 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 17 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46