Logo regio-voetbal.nl
Wesley van den Oever (GRC 14): 'Wegblijven van onderste plaatsen'
Wesley van den Oever (GRC 14): 'Wegblijven van onderste plaatsen' (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Wesley van den Oever (GRC 14): 'Wegblijven van onderste plaatsen'

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSEN/RIJSWIJK - GRC 14 begint zaterdag thuis tegen Nieuw Lekkerland aan het derde seizoen in de eerste klasse. In de twee voorgaande afleveringen werd het eersteklasserschap telkens heel laat geconsolideerd. En daar wil aanvoerder Wesley van den Oever van af.


“Ik hoop zelf dit seizoen eens weg te blijven van de onderste plaatsen. Dat we dus niet tegen degradatie hoeven te spelen. Ik denk dat we momenteel ook wel een stabielere ploeg zijn”, zegt de 24-GRC 14-verdediger. 

Dan moet de ploeg van de nieuwe trainer Piet de Kruif wel het doel een beetje beter dicht gaan spijkeren. Vorig seizoen waren er 60 tegentreffers en het seizoen ervoor stopte de teller bij 62. “Daar werken we momenteel hard aan om dat de veranderen. We proberen nu meer in de zone te verdedigen en niet puur op de man. Het gaat ook beter ja, behalve dan die wedstrijd tegen Roda Boys vorige week. Vorig jaar hadden we achterin veel positiewijzigingen. Dat kwam het ook niet ten goede”, vervolgt Van den Oever, die in het vorige seizoen zelf zowel centraal als op beide backposities speelde.

Van den Oever vindt het jammer dat op aanwinst Tijn van der Velden (ex-WSC) voorlopig geen beroep gedaan kan worden. “Hij is voor studie naar Amerika. Die deed het goed. Jammer dat hij er een poos niet bij zal zijn.”

Derby tegen Almkerk
Ook bij GRC 14 kijken ze uit naar de streekderby’s tegen Almkerk. Natuurlijk herinnert Wesley van den Oever zich nog de twee laatste nederlagen. “Twee keer verloren. Dat mag ons nu meer overkomen”, grijnst hij. “Wel leuk om weer tegen Almkerk te spelen. Ook voor het publiek.” 

Op zaterdag 24 november staat de eerste ontmoeting tussen beide clubs in Het Almbos, de thuishaven van GRC 14, op het programma. 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup