Logo regio-voetbal.nl
Drechtstreek en Papendrecht maken zich geen illusies over topnotering
Drechtstreek en Papendrecht maken zich geen illusies over topnotering (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Drechtstreek en Papendrecht maken zich geen illusies over topnotering

  •   keer gelezen   Nieuws

PAPENDRECHT - Drechtstreek en Papendrecht lijken zich geen al te grote illusies te hoeven maken voor een topklassering in hun tweede klasse afdeling. De middenmoot zou wel eens het hoogst haalbare kunnen zijn.


"Dat denk ik ook", zegt Drechtstreek-trainer Miguel Munoz. "In tegenstelling tot vorig seizoen mis ik een aantal belangrijke spelers zoals Damien Vereecken, Michael Slingerland, Patrick Kunst en Randy Kroos. Daarmee hebben we zo'n 35 goals ingeleverd. Aan de andere kant wanhoop ik niet hoor. Er hebben zich het voorbije seizoen drie jonge talenten aangediend vanuit onze jeugd. Deze zomer zijn er nog eens vier bij gekomen. We kunnen straks echt wel een leuke ploeg op de been brengen bij de eerste competitiewedstrijd. Maar dat betekent niet dat we illusies mogen koesteren op een hoge klassering. Eerst maar eens 'safe' in het rechterrijtje zien te komen. Als we daar vervolgens ook eindigen hebben we het prima gedaan."

Bij vlagen
Waar staat vv Papendrecht aan de vooravond van de nieuwe competitiejaargang? Trainer Johan Sturrus moet het antwoord deels schuldig blijven. "In de voorbereiding moest ik nogal wat spelers missen vanwege blessures of vakantie. Ook de wedstrijden de we speelden boden niet volledig houvast, al zag ik wel bij vlagen dat het voetbal zoals ik dat wil spelen, goed werd uitgevoerd."

Sturrus beoogt een speltype dat uitgaat van zoveel mogelijk balbezit om daar van uit kansen te creëren. "Dat past bij mijn elftal. En nóg belangrijker: de jongens zijn er enthousiast over. Dat is mooi, want ik zie graag plezier gekoppeld aan gezonde agressie. Daarmee moeten we in het linkerrijtje kunnen eindigen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup