Logo regio-voetbal.nl
Van Gastelen: 'Met mentaliteit is bij Lekkerland niets mis'
Van Gastelen: 'Met mentaliteit is bij Lekkerland niets mis' (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Van Gastelen: 'Met mentaliteit is bij Lekkerland niets mis'

  •   keer gelezen   Nieuws

NIEUW-LEKKERLAND - 'De eerste klap is een daalder waard', luidt een oude zegswijze die zéker van toepassing is op Nieuw-Lekkerland. "Want punten geven extra vertrouwen", weet trainer Maarten van Gastelen.


Deze zomer kwam Van Gastelen over van Streefkerk, waar hij vijf seizoenen lang uitstekend presteerde met een kleine spelerskern. En nu ligt er de uitdaging om het bij een aanmerkelijk grotere club waar te maken.

"Mijn eerste weken zijn in ieder geval prima verlopen", glimlacht de jonge coach. "Ik voel een duidelijke klik met de spelersgroep en voel me lekker in mijn nieuwe voetbalomgeving. Mijn periode bij Streefkerk was mooi, maar ik besef ook dat ik toe was aan een volgende stap: trainen met weer wat betere spelers. Da's gewoon mooi werken."

Vervelend
"Ik begrijp natuurlijk ook wel dat een prettige voorbereiding geen enkele garantie biedt op een goed vervolg, maar mijn competitiegevoel is positief. Natuurlijk: we zitten in een sterke poule met clubs die veel meer te besteden hebben dan Nieuw-Lekkerland. Echter met onze spirit en karakter kunnen we veel compenseren. Als de boel hier draait dan heb je als zogenaamde 'topploeg' een heel vervelende tegenstander aan Nieuw-Lekkerland. Die status willen we ons verwerven. Ik heb er ook de spelers voor. Met de mentaliteit is niets mis!"

Het lijkt erop dat Van Gastelen het seizoen gaat beginnen met veel vertrouwde gezichten. Wellicht is er ook meteen een rol weggelegd voor de van Streefkerk overgenomen Christiaan de Jong, die in de voorbereiding al flink wat speeltijd kreeg. Op 22 september weten we meer.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup