Logo regio-voetbal.nl
José van de Ven hoopt op prijsje met SVS’65
José van de Ven hoopt op prijsje met SVS’65 (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

José van de Ven hoopt op prijsje met SVS’65

  •   keer gelezen   Nieuws

SPIJK - Trainer José van de Ven is niet naar Spijk gekomen om voor spek en bonen aan de competitie deel te nemen. "Ik wil eigenlijk altijd wel voor een prijsje gaan", is hij ambitieus.


Van de Ven kwam afgelopen zomer na een periode als assistent van Achilles Veen naar SVS'65. Daarvoor was hij al hoofdtrainer bij meerdere Brabantse clubs in het zondagvoetbal. "Het zaterdagvoetbal is wel anders. Dan gebeurt er veel meer op een club. De jeugd voetbalt, ouders blijven hangen. Er is meer sfeer en wat meer beleving." 

Van de Ven startte de voorbereiding met een grote groep spelers. "Om te kijken wat we kunnen qua speelwijze en spelopvatting. Dat is nu redelijk duidelijk, al valt er nog best wat te kiezen. We hebben een mooie mix met een paar dertigers, spelers van midden twintig en een paar jonge gastjes. Maar je kunt weinig plannen vooraf, want voor je het weet heeft een speler een blessure. Je kunt in een seizoen maar weinig met je beste elf spelen. Je hebt er meer nodig."

Opbouwen
Van de Ven wil met zijn ploeg aan voetballen toekomen. "We moeten niet zomaar de bal wegschieten. Natuurlijk ben je afhankelijk van je tegenstander, maar we moeten proberen op te bouwen. Dat gaat vast niet altijd goed, maar we willen wel ergens naartoe werken. Een positief aspect is in ieder geval dat de jongens niet van verliezen houden."

Op de ranglijst wil Van de Ven een stapje zetten. "We willen wat meer punten pakken dan vorig jaar. En als we een keer een goede serie hebben, zit er misschien wel een periodetitel in. Die druk ligt er zeker niet vanuit de club, maar ik wil wel ergens voor spelen." 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup