Logo regio-voetbal.nl
Realisme is troef bij 'Viaanse' clubs
Realisme is troef bij 'Viaanse' clubs (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Realisme is troef bij 'Viaanse' clubs

  •   keer gelezen   Nieuws

VIANEN/EVERDINGEN - Jeugdig Brederodes moet het doen met minder ervaring. SC Everstein legt lat wat hoger door komst van gerichte versterkingen.


Vianen kampt al jaren met het feit dat de selectie nog vóór de winterstop dusdanig was uitgedund dat nadien steevast een beroep moest worden gedaan op spelers van lagere elftallen. Vorig seizoen kon zelfs geen eerste elftal worden ingeschreven voor de competitie.

Marcel Akkerman werd al vroeg aangetrokken als hoofdtrainer, met de intentie om twee seizoenen te gaan bouwen. “Gert Stijsiger heeft een grote rol gespeeld in het aantrekken van versterkingen en uiteindelijk hadden we 25 namen op papier, waarvan het grootste deel van Vianen. Ik zal jongens teleur moeten stellen, maar we blijven wél het hele seizoen als één groep trainen."

"De conditie van de spelers die vorig seizoen geen selectievoetbal hebben gespeeld was onder de maat. Het zal nog wel even duren voor iedereen wedstrijdfit is. Om de spelers te leren kennen en om voor overbelasting te waken heb ik bewust veel oefenwedstrijden gespeeld. Tijdens de competitie ga ik daar mee door, zodat iedereen toch op niveau aan de bak kan. De sfeer is goed en evenals het bij elkaar houden van de groep staat dat voor de staf voorop. Dat is zelfs belangrijker dan de punten, al willen we er onderweg natuurlijk wel zo veel mogelijk oprapen.”

Brederodes
Trainer/coach Charly Olf kan niet ontkennen dat Brederodes qua ervaring (Ruben de Gans, René de Blok, Tasos Iltsidis, Ivo Toxopeus en Kevin Kroeze) een jasje heeft uitgedaan. Hij kreeg er veel jeugdige en relatief onervaren spelers voor terug.

“De selectie was toe aan verversing. Normaal gesproken gebeurt dat gefaseerd, maar het is nu wel erg abrupt gegaan. De jeugd is gretig, moet nog veel leren en is nog te veel bezig met zijn eigen spel om in het collectief te kunnen voetballen. Vorig seizoen had ik leiders op het veld, maar nu moet er nog een pikorde ontstaan. Jongens als Boan de Bruin, Dylan Warmenhoven en Dennis Kruijk hebben het in zich om dat op te pakken, maar het moet blijken of dat lukt.”

Het blijft gissen naar oorzaken, maar meer dan de helft van de beoogde spelers van de A-selectie heeft een deel van de voorbereiding gemist door lies- en hamstringblessures. “Ik heb veel met een mix van spelers van 1 en 2 moeten oefenen, en dat is niet bevorderlijk voor het smeden van automatismen. We liggen daardoor achter op het schema dat we voor ogen hadden. Als iedereen fit is hebben we een prima elftal. Onze poule (2F) is als altijd erg sterk en ik denk dat het niet mee zal vallen om de prestatie van vorig seizoen (38 punten) te evenaren.”

SC Everstein
Carel van der velden, de nieuwe hoofdtrainer van SC Everstein, heeft al vanaf februari regelmatig een kijkje in de keuken kunnen nemen. Hij had heel snel in de gaten waar de verbeterpunten lagen en op welke posities de selectie versterkt zou moeten worden.

“Ik ben niet naar SC Everstein gekomen met het doel om een stabiele derdeklasser te blijven”, stelt Van der Velden. “Er zijn spelers vertrokken die ik er graag bij had willen houden. De nieuwelingen komen grotendeels uit mijn netwerk en dat zijn stuk voor stuk jongens die iets toevoegen. Het aantrekken van jongens van buitenaf ligt in sommige geledingen binnen de club wat moeilijk, maar ze hebben inmiddels laten zien dat ze heel goed kunnen voetballen.”

Ofschoon de selectie sinds de start van de voorbereiding is gegroeid moeten er nog flinke stappen worden gemaakt om bovenin mee te kunnen draaien. Plaatsen voor de nacompetitie is de minimale doelstelling van Carel van der Velden. “De randvoorwaarden bij SC Everstein zijn geweldig, de sfeer is prima en ik zie veel spelvreugde. Als iedereen straks doet wat er van hen wordt gevraagd kan het een mooi seizoen worden.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup