Realist aan het roer bij vv Streefkerk
Realist aan het roer bij vv Streefkerk regio-voetbal.nl

Realist aan het roer bij vv Streefkerk

Algemeen Voorbeschouwingen 311 keer gelezen

STREEFKERK – Weer een eindklassering in de top 3 van de derde klasse C? De supporters van vv Streefkerk moeten daar maar niet te vast op rekenen. “We zijn deze zomer vier goede spelers kwijtgeraakt”, weet ook nieuwe trainer Raymond Sponselee. “Die mutaties vul je niet zomaar even in.”

Sponselee (40) solliciteerde de voorbije winter met succes naar de functie van hoofdtrainer bij Streefkerk. Hij volgde de naar Nieuw-Lekkerland vertrokken Maarten van Gastelen op. “Ik was na een ruim twee seizoenen durende periode bij Lekvogels toe aan een nieuwe club”, vertelt Sponselee. “Streefkerk staat er om bekend dat het de mouwen opstroopt als het nodig is. Dat sprak me enorm aan, omdat ik juist die mentaliteit wat miste bij Lekvogels.”

Aderlatingen
Dat Streefkerk in vergelijking met vorig seizoen vier spelers moet missen, vindt Raymond Sponselee spijtig. “Lennert de Vries en Christiaan de Jong stapten over naar Nieuw-Lekkerland, Jaap Verschoor gaf aan lager te willen voetballen en Robin van Beuzekom is gestopt. Dat zijn duidelijk aderlatingen, zeker als je weet dat de selectie van Streefkerk al niet erg breed was. Gelukkig is het tweede elftal dit voorjaar gepromoveerd naar de reserve eerste klasse. Daardoor is er betere aansluiting op de hoofdmacht."

"Het is aan mij om een zo sterk mogelijk eerste team samen te stellen. Nee, ik denk niet dat we de derde plaats van vorig seizoen kunnen evenaren of zelfs verbeteren. Een positie in de middenmoot lijkt me wél haalbaar. Als we daar eenmaal staan kunnen we altijd nog kijken wat er verder nog te halen valt in onze competitiepoule.”

Sterke afdeling
Een afdeling die nauwelijks zwakke broeders telt, beaamt Raymond Sponselee, in het dagelijks leven uitbater van een webshop in fashion en sportkleding. “De Zwerver beschikt over een ijzersterke selectie, Schelluinen heeft zich flink versterkt, Alblasserdam zou ook wel eens mee kunnen doen en SVW maakt veel indruk in de oefencampagne. Daarnaast hebben De Alblas, IFC en Groote Lindt prima selecties en mag er van de ex-tweedeklassers Hardinxveld en SV Meerkerk ook wel wat verwacht worden. Als wij ons in dat geweld staande weten te houden, dan doen we het goed."

"Ik mag in ieder geval constateren dat het prima klikt tussen de selectie en mij. Dát is voorlopig het allerbelangrijkste. De voorbije weken ben ik bezig geweest om het elftal goed voor te bereiden op de competitie, waarbij ik tijdens mijn trainingen wat nieuwe accenten ben gaan leggen. Streefkerk hanteerde de voorbije seizoenen vooral de lange bal. Daar was op zich niets mis mee, want het leverde wél resultaat op. Ik op mijn beurt probeer er wat meer voetbal in te krijgen, al zullen er straks zeker ook wedstrijden of wedstrijdfases zijn waarin we tóch ‘lang’ moeten spelen. We gaan het zien. Ik verheug me op de eerste competitiepot. Zaterdag 22 september staat dik onderstreept in mijn agenda geschreven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 6 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 6 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 13 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 14 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44