ASV Arkel wil huid in derde klasse duur verkopen
ASV Arkel wil huid in derde klasse duur verkopen regio-voetbal.nl

ASV Arkel wil huid in derde klasse duur verkopen

Nieuws Voorbeschouwingen 101 keer gelezen

ARKEL - De bewoners van Schoonzigt zijn weer terug op het niveau van de derde klasse. Met de ervaren trainer Leon Elands gaat ASV Arkel proberen zich in ieder geval te handhaven.

"Natuurlijk beschikken we over een sterke selectie. Na het behaalde kampioenschap besloten Dylan Verschoor, Lorenzo Agnoli, Björn van Hoogdalem en Geoffrey van de Boor terug te keren bij de vereniging om weer met hun oude voetbalvrienden te gaan voetballen. Bovendien is ook Ewout Verschoor weer beschikbaar voor de A-selectie. We hebben Frenkie de Jong nog voetbalschoenen aangeboden, maar die wilde uiteindelijk toch niet komen", lacht Elands.

Handhaving
"Er is voldoende kwaliteit in de homogene vriendengroep, maar we moeten ook kijken waar de club vandaan komt. Dit niveau is slechts één keer overleefd, daarna zakte men weer terug naar de vierde klasse. Daarom is handhaving prioriteit nummer 1, om op termijn met enkele jeugdige talenten in de junioren te proberen een doorontwikkeling te realiseren naar misschien wel hoger."

De Gorcumse oefenmeester, die zelf speelde bij onder meer Unitas en Kozakken Boys, heeft er in ieder geval veel zin in. "Het is een mooie competitie, met veel derby's in het vooruitzicht. Niet alleen voor de supporters, maar ook voor de jongens is dit een geweldige indeling. Ze kennen elkaar uit de stad, van school en komen elkaar regelmatig tegen. Stuk voor stuk zijn het lastige ploegen. We gaan onze huid duur verkopen met als uitgangspunt onze eigen kwaliteit."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden