Logo regio-voetbal.nl
Keepers Ameide, Meerkerk en VVAC smullen op voorhand van vele derby's
Keepers Ameide, Meerkerk en VVAC smullen op voorhand van vele derby's (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Keepers Ameide, Meerkerk en VVAC smullen op voorhand van vele derby's

  •   keer gelezen   Nieuws

AMEIDE/MEERKERK/OTTOLAND - VVAC, Ameide en SV Meerkerk maken zich op voor een prachtig voetbalseizoen. 3C is een competitie met wekelijks meerdere derby's op het programma. De keepers hebben er veel zin in.


Matthijs de Hoop is alweer zes jaar de eerste man op het doel van VVAC. "Met hoge pieken, maar ook diepe dalen. Het afgelopen seizoen is uiteindelijk alles op zijn plek gevallen. Het was geen gemakkelijke competitie, want ook Groot-Ammers, Unitas, Arkel, Peursum en Zuilichem streden om de prijzen. Vijf wedstrijden voor het einde wonnen we thuis van Groot-Ammers en hadden we zelfs kans op de tweede plaats, die recht gaf op een korte en op papier makkelijkere weg voor promotie. Maar we verloren in de slotfase drie wedstrijden en moesten uiteindelijk via twee uitwedstrijden promotie zien af te dwingen."

De Hoop kan er achteraf om lachen. "We zijn blijven voetballen en werkten lekker naar de nacompetitie toe. Wij redden het en nummer 2 Groot-Ammers sneuvelde thuis tegen RFC. Ik hoop wel op een beter seizoen in de derde klasse dan twee jaar geleden. Toen viel elk dubbeltje verkeerd en haalden we nog geen tien punten."

Taaie competitie
Het was een lang seizoen. "En daarom heb ik in de zomervakantie vrij weinig gedaan. Met onder andere een aantal medespelers zijn we op vakantie gegaan naar Frankrijk. We hebben veel gefietst, maar ook lekker geluierd en een biertje gedronken. Inmiddels hebben we de draad weer opgepakt, voor een superleuke competitie. Binnen 20 minuten ben je op het fietsje bij elke tegenstander, dat is wat anders dan een dik halfuur in de auto naar Brakel of Well. Het wordt wel een taaie competitie, met sterke ploegen die waarschijnlijk aan elkaar gewaagd zijn. Bij ons zijn Bart Koomans en Wilco Slob teruggekeerd, terwijl aanvaller Bob van Oosterhout en keeper Dennis de Wit zijn vertrokken naar Groot-Ammers."

Even was er geen concurrentie voor de in Ottoland opgegroeide en nog steeds woonachtige 25-jarige doelman. Maar: "Richard van den Toren heeft altijd bij VVGZ gekeept en gaat het na vier jaar bij ons weer proberen. Verder is mijn broertje Daniël vroegtijdig overgekomen vanuit de junioren. Ik ga er vanuit dat ik eerste keeper blijf en een zelfde seizoen zal draaien als vorig jaar."

Op de fiets
Bij Ameide is Ruud de Groot (33) teruggekeerd op Meihoven. "Na tien jaar lekker weer op de fiets naar het voetbalveld. Ik was het reizen zat en met een pasgeboren baby wil ik ook meer thuis zijn. Ik wil niet zeggen dat de strijd met Fabian den Hartog een gelopen koers is. Hij is een prima keeper, dat is de afgelopen seizoenen wel gebleken."

Maar De Groot heeft toch een tikkeltje meer ervaring met Kozakken Boys, SteDoCo en Nivo Sparta in zijn voetbaltas. "Ik ben Ameide altijd blijven volgen, het blijft toch je cluppie en daarom ben ik blij weer met mijn vrienden te kunnen voetballen. In een leuke regionale competitie en met een leuk elftal. Kampioen worden zal best lastig zijn, maar een beetje meedraaien moet lukken. Want met Robert Bakker en Ruben Kroeze waren we er in de breedte maar zeker ook voorin sterker op geworden. Helaas is Robert in de bekerwedstrijd tegen Beesd opnieuw geblesseerd geraakt aan zijn knie, die gaan we missen."

Uiteraard kijkt de ervaren doelwachter uit naar de derby tegen SV Meerkerk. "Want dan speel ik tegen mijn zwager Sander Vink, die nog nooit van mij gewonnen heeft. Dat zal zo blijven, maar twee keer winnen van Meerkerk en zes punten vind ik te weinig om te spreken van een goed seizoen. Om mee te doen om de prijzen, moeten er duidelijk wel iets meer wedstrijden worden gewonnen."

Alles of niets
Collega-keeper Wilco den Tuinder (32) denkt er net zo over. "Het is een heel bijzondere wedstrijd, waarbij ik Ameide wel als een van de titelkandidaten zie. Sommige clubs hebben er tien spelers of meer bijgekregen. Ameide slechts drie, maar niet de minsten. Verder dicht ik De Zwerver, vorig jaar op een tweede plaats eindigend, veel kansen toe."

Over zijn eigen ploegje durft de ervaren Den Tuinder geen voorspelling te doen. "Het wordt alles of niets. Achterin en op het middenveld zit het wel snor, maar in de voorhoede missen we tot op heden scorend vermogen. Ik zou niet weten wie er bij ons tien tot vijftien kan maken. Floren Streefkerk en Melvin van den Heuvel zijn nog te grillig en halen te weinig uit hun specifieke kwaliteiten. Hopelijk dit seizoen wel en anders beschikken we nog over de teruggekeerde Joey van Putten of nieuwkomer Paul Luzineau."

Den Tuinder is een van de ervaren krachten. "Met mijn oude voetbalmaatjes Theo van Zessen, Gert-Jan Koekkoek, Gijsbert Bruijnes, Dick Kooijman en niet te vergeten Sander Vink kan ik het supergoed vinden met die jonkies. Het blijft jammer dat we, onnodig ook, zijn gedegradeerd. Want de huidige tweede klasse is beduidend minder zwaar, dat kan niet van 3C worden gezegd."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup