Logo regio-voetbal.nl
Heijstek en Roza willen met Peursum om de prijzen strijden
Heijstek en Roza willen met Peursum om de prijzen strijden (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Heijstek en Roza willen met Peursum om de prijzen strijden

  •   keer gelezen   Nieuws

GIESSENBURG - Bij Peursum neemt dit jaar Ton Heijstek zijn poulain Michel Roza op sleeptouw. Ze kennen elkaar al jaren uit hun tijd bij Hardinxveld en willen in Giessenburg wat moois neerzetten. "We hebben dezelfde voetbalfilosofie."


Het trainersduo kwam tot stand door Roza zelf. "Nadat Denny van Geffen had aangegeven om na het seizoen te vertrekken, werd ik door het bestuur benaderd of ik het over wilde nemen", geeft hij aan. Op dat moment trainde hij al twee jaar het reserve-elftal. "Ik vond de stap van het tweede naar het eerste te groot. Met veel jongens heb ik hier zelf nog gevoetbald, dus die afstand is te klein. Bovendien moet ik nog veel leren."

Al eerder was Heijstek gepolst. Peursum kwam bij hem terug met de vraag of hij Roza wilde bijstaan. Daarnaa was het snel beklonken. "We doen het echt samen", geeft Roza aan. "Nu doe ik nog wel de bespreking, maar dat zal Michel in de toekomst ook gaan invullen", meldt Heijstek. "We hebben tenslotte dezelfde voetbalfilosofie."

Vechtmachine
In de voorbereiding gaat alles crescendo bij Peursum. Het Kontaktbokaal werd gewonnen en rivaal Hardinxveld in de beker verslagen. "Het gaat erom dat we er op 22 september staan, als de competitie begint", vindt Heijstek. "Het is nu een vechtmachine en het is aan Michel en mij om ervoor te zorgen dat ze dat vast weten te houden."

De vierde klasse C is voor Peursum onbekend terrein. "Een hoop ploegen ken ik niet", zegt Roza. "Maar dat vind ik eigenlijk wel prettig. We kunnen ons eigen ding doen." Heijstek: "De kwaliteiten zijn aanwezig om te strijden om alle prijzen."

Zo vlak voor de training maakt het tweetal geen haast. Heijstek legt uit: â€œWe hebben een superverzorger. Berry Bambacht geeft eerst de conditie- en corestabilitytraining. Hij zorgt ervoor dat iedereen topfit is. Verder zijn we blij dat we leider Jan Dingemans binnenboord hebben kunnen houden. Hij weet alles rondom de club, een gouden vent in onze staf.”

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup