Logo regio-voetbal.nl
Mark Steenbeek (Leerdam Sport): Top-3 en nacompetitie
Mark Steenbeek (Leerdam Sport): Top-3 en nacompetitie (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Mark Steenbeek (Leerdam Sport): Top-3 en nacompetitie

  •   keer gelezen   Nieuws

LEERDAM - De selectie van Leerdam Sport onderging afgelopen zomer een heuse metamorfose. Bijna een heel elftal aan nieuwe spelers werd welkom geheten. Strikt genomen is ook Mark Steenbeek één van die nieuwelingen. Hij kwam over van HSSC'61. Op Het Plein was Steenbeek echter slechts één jaar actief. De zeven seizoenen daarvoor droeg hij al het shirt van Leerdam Sport en haalde met die club zelfs de eerste klasse. Met nieuwe hoofdtrainer Yoni Sahertian en de nieuwe spelers moet Leerdam Sport weer de weg omhoog vinden. 


De Leerdammers degradeerden afgelopen seizoen naar de vierde klasse. Steenbeek weet dat de verwachtingen hoog zijn en zijn ploeg als titelkandidaat wordt gezien.

"Wij willen zelf natuurlijk bovenin meedoen", zegt de centrale verdediger. "We moeten sowieso voor de top-3 gaan. Dat zal echter al best lastig zijn. Dat geldt dan natuurlijk helemaal om kampioen te worden."

Opgefokt standje
Steenbeek weet uit ervaring dat in de 4e klasse meer wordt gevraagd dan alleen kunnen voetballen. "Wij hebben een prima groep met allemaal goede voetballers", zegt Steenbeek. "Maar dat moet er wel uit komen. Ik weet ook dat er nogal eens wat geroepen wordt vanaf de zijkant. Ook racistische dingen. Ik hou er niet van daar meteen naar te wijzen, maar ik ben zelf ook een opgefokt standje en weet dat je wel eens je hoofd kunt verliezen. Daarbij komt ook dat iedereen zal van ons willen winnen. Ploegen gaan zich ingraven."

Dat laatste begrijpt Steenbeek niet zo goed. "We zijn allemaal amateurs die na een week werken lekker willen voetballen. Dan ga je toch niet negentig minuten niks doen en hopen op een countertje?"

Concurrenten
Steenbeek ziet in Groot-Ammers en Herovina de grootste concurrenten. "En ik denk dat clubs als SVS'65 en Brakel wel een kunnen gaan verrassen. Ons seizoen is geslaagd als we minimaal bij de bovenste drie eindigen en de nacompetitie halen." 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup