Logo regio-voetbal.nl
GDC, Sleeuwijk en Sparta’30 blazen niet hoog van de toren
GDC, Sleeuwijk en Sparta’30 blazen niet hoog van de toren (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

GDC, Sleeuwijk en Sparta’30 blazen niet hoog van de toren

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Drie clubs uit het Land van Heusden en Altena bevolken in het nieuwe voetbalseizoen de derde klasse D: GDC, Sleeuwijk en Sparta’30. Sleeuwijk en Sparta’30 willen sneller in veilige haven zien te komen. En GDC denkt aan een plaatsje bij de eerste zes


GDC moest vorig seizoen aan de derde klasse wennen. Na twee degradaties op rij leek het er even op dat een vrije val in aantocht was. “Maar halverwege het seizoen hebben we onder elkaar goed overlegd en tegen elkaar gezegd dat we de schouders er eens flink onder moesten zetten”, kijkt linkerspits Menno Schouten terug. Dat was een goed voornemen en uiteindelijk finishte GDC op plaats zeven.

Dit seizoen mag GDC opnieuw beginnen. Dat gebeurt onder leiding van een nieuwe trainer Edin Curic. Ook dat is even wennen, want vier jaar lang zwaaide Marco de Jong er de scepter. Menno Schouten ziet de samenwerking met de nieuw oefenmeester wel zitten. “Een goeie vent en een gezellige. Heeft veel verstand van voetbal.”

Nieuwe kansen. Menno Schouten denkt dat het jonge team toch wel bij de eerste zes moeten kunnen eindigen. “Dan moeten we het seizoen gelijk goed beginnen. Niet zoals vorig jaar dus. Maar we mogen ook niet gelijk denken dat alles perfect loopt. We hebben een jong team.”

Verkassen
GDC gaat de competitie in zonder Benjamin Vos en Johnny van Mersbergen. Er is dus ervaring ingeleverd. “Klopt. Toch denk ik dat Benjamin stiekem nog een paar keer mee gaat doen. Die kan het toch niet missen”, glimlacht de 21-jarige autotechnicus.

Menno Schouten is een echte linkspoot en een leuke dribbelaar. Eentje waarvan er niet veel zijn. In de wandelgangen klinkt het al dat streekclubs een oogje op hem hebben. Gaat hij nog eens verkassen? “Een moeilijke vraag. Ik sta er best voor open. Als het zover is, ga ik er wel over nadenken. Maar dan moet het wel een club van niveau zijn. Geen tweedeklasser of zo, want dan kan net zo goed bij GDC blijven. Maar ik zit nu bij GDC ook goed hoor.” 

Sleeuwijk
Elk jaar krijgt Sleeuwijk een favorietenrol toegedicht. Dat is nu toch anders en dat is een vervolg op het spitsroeden lopen van vorig seizoen. ,,We hebben het hele vorige jaar tegen degradatie moeten spelen. Daar wil ik eerst maar eens van af”, zegt trainer Pieter Tuns, die november vorig jaar tussentijds het stokje overnam van Edward Sijahailatua toen Sleeuwijk nog maar zes punten bezat. ,,Onze eerste doelstelling dit jaar is dus ons eerder vrijspelen.”

Tuns prijst zich gelukkig dat hij het met dezelfde groep spelers kan doen. Wel moet hij nog even geduld hebben voordat hij Maarten de Bruijne weer kan inzetten. Barry Ruitenberg is daarentegen wel terug. “Er is niemand weggegaan en ook niemand bijgekomen”, vervolgt de inwoner van Best, die blij is dat hij ook dit seizoen weer de beschikking heeft over Frans van den Steenhoven. “Het is een leuk groepje met veel jeugdspelers dat de sport met passie uitoefent en heel arbeidzaam is.” 

Tuns durft geen prognose te doen wie er in 3D kampioen wordt, hoewel hij SV Capelle hoog inschat.

Sparta'30
Bij Sparta’30 is Mark van Noorloos als opvolger van Frans van Wijk begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Vorig jaar kende Sparta’30 een moeilijk jaar. Veel ervaren spelers waren gestopt. Pas op de allerlaatste speeldag was er rechtstreekse veiligheid. Van Noorloos mag voortborduren op de groep van vorig seizoen die inmiddels iets meer gelouterd is.

“Er is nu aan het begin van de competitie in tegenstelling tot vorig jaar meer duidelijk en meer stabiliteit”, legt Van Noorloos  uit.

De doelstelling voor dit seizoen is simpel. “Dat is handhaving in de derde klasse. We willen natuurlijk wel wat eerder een hoger aantal punten hebben.”

Van Noorloos heeft zes spelers van het kampioensteam onder 19 aan de selectie toegevoegd. Tot slot: hoe zou trainer Mark van Noorloos zichzelf karakteriseren? “Ik denk dat ik veeleisend ben naar mijn spelers. Ik probeer wel de jongens plezier laten beleven. Persoonlijke omgang is ook belangrijk. Tegen sommigen moet je hard zijn en met anderen moet je wat omzichtiger omgaan. Ik zal altijd proberen het maximale rendement uit de spelers te halen.”  

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup