Logo regio-voetbal.nl
Duidelijke doelstelling in Beesd: handhaving
Duidelijke doelstelling in Beesd: handhaving (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Duidelijke doelstelling in Beesd: handhaving

  •   keer gelezen   Nieuws

BEESD - Dick Wammes weet wat Beesd dit seizoen te wachten staat. De ploeg weet zich al enkele jaren op het nippertje te handhaven in de vierde klasse. 


De kans dat dit een keer mis gaat, is aanzienlijk, zo laat het verleden zien bij andere clubs. Zeker als belangrijke spelers als Hans Kroeze, Joost de Bruijn en Dyon van Bremen stoppen en er geen versterking van buitenaf komt.

"Het is nog wat zoeken", zegt Wammes na de tweede bekerwedstrijd van zijn ploeg. "We hebben deze wedstrijden echt nodig als voorbereiding. We moeten spelers uit de jeugd en het tweede elftal inpassen en dat kost wat tijd."

Pessimistisch is Wammes echter allerminst. "Gezien de fase waarin we zitten, gaat het echt niet slecht", vertelt Wammes, die aan zijn tweede jaar als hoofdtrainer van Beesd begint. "Maar wij weten ook wel dat er voor ons maar één doelstelling is: dat is handhaven."

Gemakzucht
Met de weer steeds fittere Rens Bronk heeft Wammes weer de beschikking over een belangrijke speler. Met ook nog Jarno van de Water en Kevin Spronk beschikt Beesd over een heel aardige aanval. "Maar het is allemaal wat gemakzuchtig, niet alleen voorin, hoor. We scoren moeilijk en geven makkelijk doelpunten weg. Die gemakzucht is er lastig uit te krijgen, die zit in de hele maatschappij. En bij ons is er nu weinig concurrentie en dat maakt toch verschil." 

De opgave zal niet gemakkelijk zijn. "Beesd speelt al vier jaar niet bovenin en de selectie wordt smaller en smaller", weet Wammes. "De puzzel zal moeten passen en we moeten wat geluk hebben met blessures en schorsingen. De absentielijst zal bij ons klein moeten zijn. Wij hebben geen groep van 25 man. Wij moeten het doen met de zestien man die wij hebben. En als we ons stinkende best doen, gaan we het daar mee redden ook." 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup