Logo regio-voetbal.nl
Nivo Sparta en Roda Boys moeten voor de prijzen gaan
Nivo Sparta en Roda Boys moeten voor de prijzen gaan (regio-voetbal.nl)
Voorbeschouwingen

Nivo Sparta en Roda Boys moeten voor de prijzen gaan

  •   keer gelezen   Nieuws

AALST/ZALTBOMMEL - Ze zitten weer bij elkaar in 2F en hebben wederom dezelfde ambities. Maar hoe staan de twee beste Bommelerwaardse clubs er momenteel voor?


Net als vorig seizoen belooft de tweede klasse F ook deze jaargang weer de nodige spanning mee te brengen. Nu Almkerk als kampioen naar de eerste klasse is gepromoveerd, lijkt niets Nivo Sparta en Roda Boys nog in de weg te staan om voor de prijzen te gaan. De ambitie om hogerop te komen steken beide trainers in aanloop naar de competitiestart ook niet onder stoelen of banken.

En daar is deze zomer ook naar geacteerd. Waar Roda Boys acht spelers zag vertrekken, haalde het daar zes aankopen voor in de plaats naar de Maaskant, met daarbij een aantal spelers die inzetbaar zijn op meerdere posities. Dit tot grote tevredenheid van trainer Frank Brands: "Je merkt dat we steeds sterker worden. En daarnaast zijn we breder in de mogelijkheden achterin en op middenveld. We kunnen daar meerdere opties gebruiken en meer kijken naar wat nodig is tegen een bepaalde tegenstander."

Drive
Desgevraagd licht Brands een drietal multi-inzetbare spelers uit: "Angelo Stoové is hier weer terug en hij maakt een prima indruk. Hij is topfit, is een jongen die uitstekend in de groep past en die we op meerdere posities kunnen gebruiken; aan de zijkanten, maar indien nodig ook verdedigend op het middenveld. Hij heeft heel veel drive en drang naar voren. Junior van Beers is een hele jonge jongen waar verschrikkelijk veel talent in zit. Hij speelde al een paar wedstrijden bij OJC Rosmalen 1 en kan centraal op beide posities en als verdedigende middenvelder uit de voeten. Tom Diender is een enorm energieke middenvelder. Hij is fysiek sterk, heel allround, heeft een enorme drive en is een echte box-to-box-middenvelder'; een type Marco van Ginkel."

Vechten voor plekkie
Ook Nivo Sparta kocht weer aardig in; voor de zes vertrekkers, kwamen eveneens vijf spelers terug. Na een wekenlange voorbereiding is ook trainer Theo de Boon te spreken over de nieuwe aanwinsten. Met name Daan Schreuders, die terugkeert bij zijn oude club na eerder bij FC Den Bosch en OJC Rosmalen te hebben gespeeld, mag reikhalzend uitkijken naar het komende seizoen: "Van de nieuwe jongens zal Daan ongetwijfeld gaan spelen. Hij is supersnel, een 'eigen' jongen en je ziet dat hij op een hoger niveau gespeeld heeft. De rest zal moeten vechten voor zijn plekkie."

Vooralsnog zien de vooruitzichten er voor de twee tweedeklassers uit de Bommelerwaard goed uit. Beide ploegen wisten hun eerste bekerduel in winst om te zetten. Roda Boys won moeizaam van zondagtweedeklasser Madese Boys (2-3), terwijl de aartsrivaal in eigen huis afrekende met zondageersteklasser HVCH (1-0).

Druk opvoeren
In aanloop naar de derby, die dit jaar al tijdens de eerste speelronde zal plaatsvinden, voert Brands de druk nog wat op richting de rivaal: "Gezien wat er weer aan spelers bij gehaald is, zou Nivo Sparta zich moeten schamen als het niet in de prijzen valt. En eigenlijk moeten ze kampioen worden. Maar dat dachten we misschien vorig jaar ook wel", aldus de Roda Boys-trainer, die maar al te goed weet hoe belangrijk de openingsronde dit seizoen is. 

"Voor mij is het maar één van de 26 wedstrijden. Vorig seizoen hebben we twee keer verloren, al moet ik eerlijk zijn dat ik er net zoveel de pest in heb als wanneer we tegen Pelikaan of Papendrecht verliezen. Maar bij Roda Boys en Nivo ligt dat in de achterban wat anders. Ik wil best twee keer van Nivo Sparta verliezen en aan het einde op het hoogste treetje staan."

Eigen plan
Concullega De Boon won vorig jaar beide duels met Roda Boys, maar dat biedt volgens hem geen garanties voor dit seizoen: "Het is heel simpel; ik focus me op Nivo Sparta en wat iedereen doet en over ons zegt zal me worst wezen. We trekken ons eigen plan en staan er in ieder geval beter voor dan een jaar geleden. De competitiestart moet ook echt beter, want als je na de eerste vijf ronden al zeven punten achterloopt, wordt het lastig om dat nog in te halen. Twaalf punten moet je wel halen in die eerste vijf speelrondes. Maar de eerste competitiewedstrijd wordt gewoon 50/50."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup