Dennis van Heusden (Brakel) kiest voor kersverse vierdeklasser Jan van Arckel
Dennis van Heusden (Brakel) kiest voor kersverse vierdeklasser Jan van Arckel regio-voetbal.nl

Dennis van Heusden (Brakel) kiest voor kersverse vierdeklasser Jan van Arckel

Nieuws Spelerscarrousel 263 keer gelezen

BRAKEL – Dennis van Heusden zal volgend seizoen zijn geluk gaan beproeven bij Jan van Arckel. Na één seizoen houdt hij het voor gezien bij zijn huidige club Brakel.

Van Heusden kwam in de zomer van 2017 vanuit de JO19 van Nivo Sparta over naar sportpark ’t Veer. In zijn debuutseizoen bij de ploeg die onder leiding staat van trainer Hans de Jong kon hij niet op een vaste basisplaats rekenen. Daarop werd besloten om een nieuwe club te zoeken.

Vertrouwd
Die heeft de 19-jarige middenvelder gevonden in Jan van Arckel, dat zondag ten koste van MEC’07 naar de vierde klasse promoveerde. Van Heusden wachtte bewust op dat moment alvorens hij de club van zijn keuze bekend maakte: “Ik denk dat een klasse hoger mij beter ligt, omdat ik meer van het voetballen ben dan van het schoppen. En met zo'n veld moet dat ook wel goed komen. Ik ben gehaald als verdedigende/controlerende middenvelder. Daar speel ik zelf ook het liefst, met de bal aan m’n voet.”

Bovendien is de club voor de in Zaltbommel woonachtige Van Heusden geen volslagen onbekende: “Ik heb vroeger al een jaar in de jeugd van Jan van Arckel gespeeld, dus het scheelt dat ik de mensen en de spelers daar al ken. Dat voelt vertrouwd.”

Geert Verhoeven
Naast Van Heusden maakte eerder Geert Verhoeven al bekend te zullen terugkeren naar Jan van Arckel. De doelman is in zijn tweede seizoen bij Roda Boys uit de gratie geraakt en zal bij zijn jeugdliefde de concurrentiestrijd aangaan met eerste doelman Daviyo van der Ven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden