Logo regio-voetbal.nl
Michel de Raad stapt op als trainer van SV Meerkerk
Michel de Raad stapt op als trainer van SV Meerkerk (regio-voetbal.nl)
Trainerscarrousel

Michel de Raad stapt op als trainer van SV Meerkerk

  •   keer gelezen   Nieuws

MEERKERK - Michel de Raad stapt per direct op als hoofdtrainer van SV Meerkerk. Zaterdagavond, na de 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter SVW, hakte hij de knoop door.


"Het lukt mij niet om de neerwaartse spiraal om te buigen", aldus De Raad. De tweedeklasser kan de nacompetitie vrijwel niet meer ontlopen en moet zelfs nog enigszins uitkijken niet rechtstreeks te degraderen. SVW en Hardinxveld, de rodelantaarndragers, staan op zes punten van Meerkerk.

Frustraties
De Raad: "Cijfers liegen niet. Doormodderen zit niet in mijn aard. Wellicht pakt dit goed uit voor SV Meerkerk. Ik ben de grip kwijt geraakt en gisteren tegen SVW was de bekende druppel die de emmer deed overlopen. De huidige situatie is niet prettig. Niet voor de spelers, niet voor de club en ook niet voor mij. We hebben er alles aan gedaan om uit de gevarenzone te komen, maar het is niet gelukt. Met ergernissen en frustraties tot gevolg.”

Schwung
Om verandering in die tendens te brengen, zag de Zwijndrechtenaar maar één manier. “Ik kon die schwung niet realiseren. Jammer, maar een feitelijke constatering. Dit is de voetballerij. Direct na de verloren wedstrijd tegen SVW heb ik met mijn beide assistenten Arwin van Dijk en Michael de Boon om tafel gezeten en mijn gevoelens kenbaar gemaakt. Ik heb ze beloofd er nog even over na te denken, maar ik was er snel uit. Naar elkaar wijzen heeft geen enkele zin, SV Meerkerk moet verder en zit in een belangrijke fase. Het zal moeilijk zijn, maar wellicht lukt het zonder mij wel. Arwin en Michael zijn goede kerels en capabel genoeg om de laatste competitiewedstrijden en eventueel de nacompetitie tot een goede einde te brengen.”

Aan zet
Bestuurslid voetbaltechnische zaken Bert Breijer zucht. “Na vier weken geleden Ron van Kooten (trainer van het tweede elftal – TS) die opstapte, nu dus Michel. We hebben volkomen begrip voor zijn besluit, hoe vervelend ook. Het heeft geen zin om op deze korte termijn een nieuwe trainer te zoeken en dus gaan we zeer waarschijnlijk verder met Arwin en Michael. Er is al onderling telefonisch contact geweest. Aanstaande dinsdag voor de training roepen we als bestuur de spelersgroep bijeen, ook om wat ruis weg te nemen. De jongens zijn nu zelf aan zet en nu maar hopen dat deze gebeurtenis achteraf goed heeft uitgepakt…”

Januari
In januari besloot Michel de Raad, die afgelopen zomer op 't Hoog begon, zijn contract niet te verlengen. Hij zag te weinig perspectief. De Raad zei destijds: "Ik wist natuurlijk bij de eerste gesprekken een jaar geleden waar ik aan begon. Een aantal spelers, niet de minsten, ging lager voetballen of vertrok naar een andere club. De club leverde kwaliteit in, zover was duidelijk. Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar toch viel het mij tegen. Het is nu overleven.”

Gerrie Schaap (nu nog Leerdam Sport'55) is voor volgend seizoen reeds aangetrokken als opvolger van De Raad.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup