Van Zanten neemt afscheid als voorzitter Proxsys Cup
Van Zanten neemt afscheid als voorzitter Proxsys Cup regio-voetbal.nl

Van Zanten neemt afscheid als voorzitter Proxsys Cup

4 apr, 11:47 Nieuws Proxsys Cup 11 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - Michiel van Zanten is niet langer meer de voorzitter van de Proxsys Cup. Van Zanten doet een stapje terug. ,,Ik ben trots op dit mooie toernooi. We hebben een mooie groep en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Het voelt als het goede moment om een stapje terug te doen.”

Van Zanten nam het initiatief om twee jaar geleden een doorstart te maken met het Gorcumse zaalvoetbaltoernooi toen er een einde kwam aan de Proxsys Champions Cup. Samen met hoofdsponsor Proxsys verzamelde Van Zanten een enthousiast team om zich heen om het zaalvoetbaltoernooi voor Gorinchem te behouden.

Alle moeite waard geweest
Van Zanten is enorm trots op wat hij met de organisatie heeft neergezet: ,,Het is alle moeite en elke druppel zweet dubbel en dwars waard geweest. Ik heb het met heel veel plezier gedaan. Als je ziet hoeveel mensen genieten van zo’n toernooi, ben ik blij dat we het toernooi overeind hebben gehouden en nieuwe initiatieven hebben ontwikkeld zoals het damestoernooi, de jeugdclinics en het G-toernooi.”

Maatschappelijke functie
Een nieuwe voorzitter is er nog niet: ,,Dat is ook niet per se nodig. De organisatie van het toernooi staat als een huis”, vindt Van Zanten. ,,Als ze me nodig hebben, kunnen ze altijd bellen, maar het is een goed moment een stapje terug te doen. Het belangrijkste is dat iedereen, teams, sponsoren én de organisatie blijven weten waar het om gaat: lekker voetballen én de maatschappelijke functie van het toernooi.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie