Niels Verloop en De Zwerver hebben zin in topduels
Niels Verloop en De Zwerver hebben zin in topduels regio-voetbal.nl

Niels Verloop en De Zwerver hebben zin in topduels

Algemeen 173 keer gelezen

KINDERDIJK - De Zwerver is de laatste maanden bezig met een opmerkelijke revival. Waartoe gaat de sportieve opmars leiden?

De Zwerver wacht twee uiterst interessante weken. Komende zaterdag spelen de Kinderdijkers uit tegen Alblasserdam, de zaterdag daarop wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Streefkerk. Centrale verdediger Niels Verloop kijkt uit naar de streekderby's.

"Krakers om je op te verheugen", zegt de 28-jarige voetballer, die momenteel met De Zwerver de derde plaats op de ranglijst van de derde klasse C inneemt op korte afstand van de leiders Streefkerk en EBOH. "Als we goede resultaten behalen dan blijven we bovenin meedoen, bij verlies staan we weer in de middenmoot."

Winterserie
Dat De Zwerver momenteel meedoet in de top van zijn competitiepoule hebben de Kinderdijkers te danken aan een ijzersterke 'winterserie', waarin ze zes duels op rij wisten te winnen. Deze mooie reeks volgde op een fase waarin de puntenoogst aanmerkelijk kleiner was, omdat verschillende sterkhouders op het middenveld en in de aanval vanwege blessures ontbraken.

"We misten inderdaad jongens als Guido Luiten, Lucas Adellino en Jort van Meerkerk", weet ook Niels Verloop. "Daardoor misten we vooral in offensieve zin nét dat beetje extra wat nodig is om wedstrijden te winnen. We speelden in die periode veel gelijk en dat kostte punten. Je kon echter ook zien dat onze basis degelijk was. In defensief opzicht staat de boel bijvoorbeeld prima. Onze negentien tegengoals in zeventien duels zeggen in dat opzichte voldoende."

In de achterhoede van De Zwerver vormt Niels Verloop meestentijds een centraal duo met Bennie Reuvers. De flanken worden bezet door vaste waarde Robert Kuipers en afwisselend de broers Lodder en Simon van de Rhee. Daarachter fungeert Bas Bijkerk als doelman. Verloop levert zijn bijdrage in de laatste linie met sterke coaching en spelinzicht.

Onberekenbaar
"Ik denk dat we klaar zijn voor de duels met Alblasserdam en Streefkerk", zegt hij. "Dit zijn echt wedstrijden om je op te verheugen. Want: spannend en veel publiek langs de lijn." 

"Tegen Alblasserdam hebben we in het begin van het seizoen thuis gespeeld. Het werd toen 1-1 in een partij waarin we op 1-0 kwamen en hadden moeten uitlopen naar 2-0. Toen dat niet gebeurde kwam Alblasserdam sterk terug en scoorde men de 1-1. Die uitslag was terecht. Hoe het komende zaterdag zal gaan? Daar is geen zinnig woord over te zeggen. En dat heeft alles te maken met de prestatiecurve van Alblasserdam. Die wisselt namelijk nogal. Het is een onberekenbare ploeg met veel individuele kwaliteiten. Afwachten dus."

"En wat Streefkerk betreft: dat is een echte vriendenploeg met spelers die alles voor elkaar over hebben en samen een heel degelijk spelletje op de mat leggen. In onze uitwedstrijd tegen Streefkerk speelden we ze in de eerste helft helemaal zoek en kwamen we na rust op een 0-1 voorsprong. Daarna was het helemaal gedaan met de pret en zakten we weg naar een bedenkelijk niveau. Een nederlaag was het gevolg. Streefkerk bleef daarna uitstekend presteren en geldt inmiddels als belangrijke kampioenskandidaat."

Tweede periode
"In eerste instantie had ik verwacht dat het in de strijd om de titel vooral zou gaan tussen EBOH, De Alblas en Alblasserdam. Streefkerk heeft zich echter uitstekend geprofileerd als een taaie ploeg met twee echte goalgetters. Of wij ook in aanmerking komen voor het kampioenschap? Die vraag kun je beter over ruim twee weken stellen wanneer we tegen Alblasserdam en Streefkerk gespeeld hebben. En er is natuurlijk ook nog de tweede periode die ons de mogelijkheid op een prijs geeft. Daarin staan we aan kop met nog twee duels te gaan (tegen Schelluinen en Groote Lindt, red). We gaan kortom boeiende tijden tegemoet. Uiteraard hoop ik op alle fronten op een goede afloop voor mijn club, want De Zwerver ligt me na aan het hart. Ik speel hier al vanaf de pupillen, ken vrijwel iedereen op De Schans, voel me hier volkomen thuis. We hebben in sportief opzicht moeilijke jaren gehad. Zo kan dat gaan bij een club die het voor een groot deel van zelf opgeleide spelers moet hebben. Ik ben blij dat het nu beter gaat en we weer 'meedoen'. Hopelijk leidt het tot iets moois."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33