RV Round-Up #10: Uitsyndroom voor Zuilichem, eerste zege Gouderak
RV Round-Up #10: Uitsyndroom voor Zuilichem, eerste zege Gouderak regio-voetbal.nl

RV Round-Up #10: Uitsyndroom voor Zuilichem, eerste zege Gouderak

Nieuws 108 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In Round-Up nummer tien onder meer aandacht voor het prima seizoen van Nieuw-Lekkerland, het uit beter dan thuis presterende Schoonhoven en de doorbroken reeks van Streefkerk.
 
Te beginnen met de 3-1 zege van Nieuw-Lekkerland op SHO uit Oud-Beijerland. De ploeg van scheidend trainer Ronald Hulsbosch heeft na 15 speelronden inmiddels 26 bij elkaar gesprokkeld en dat zijn er in vergelijking met vorig seizoen maar vier minder dan aan het eind van de speelkalender. Ten opzichte van vorig jaar na vijftien competitiewedstrijden heeft Nieuw-Lekkerland nu zelfs zeven punten meer binnengehaald. 
 
Reeks Streefkerk doorbroken
De twee klassen lager spelende buurman Streefkerk behield in 3C de koppositie door een 0-1 overwinning bij Alblasserdam, maar raakte wel een mooie reeks kwijt. Tot op afgelopen weekend stonden de drie grootste zeges in die competitie op naam van de Strevelanders, maar IFC stak daar een stokje voor door met 7-1 te winnen van Asperen.
 
Met 9-0, 7-0 en 6-1 zeges op achtereenvolgens ZBC’97, Vuren en DFC stonden de drie grootste overwinningen ruim een half jaar op naam van de formatie van Maarten van Gastelen. Voor Asperen was de 7-1 nederlaag tegen IFC de grootste sinds de latere kampioen Brederodes op 23 januari 2016 met 0-7 won op de kunstgrasmat van de zwartwitten.
 
Uitsyndroom Zuilichem
Waar veel clubs de punten voornamelijk op het eigen sportpark binnenhalen, daar gaan de prestaties bij Schoonhoven deze jaargang enigszins tegen de gewoonte in. Van de 23 punten die zij voorlopig behaalden, werden er 13 buiten de eigen stad gepakt. Onder meer Woudrichem presteert in 2F vooralsnog beter buitenshuis dan voor eigen publiek met 14 tegenover 8 punten.
 
Sliedrecht moet het in 1C juist weer voornamelijk hebben van thuiswedstrijden. Van de 20 punten die tot op heden op hun rekening staan, werden er 16 gepakt op sportpark De Lockhorst. Eenzelfde verhouding heeft ook Zuilichem in 4D, dat liefst 20 van de 24 punten thuis behaalde.

[[{"fid":"48493","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Eerste zege Gouderak
Gouderak had tot op afgelopen weekend zowel een thuis- als uitsyndroom, maar de zondagderdeklasser maakte dat na 15 speelronden eindelijk een einde aan. Op bezoek bij NOC Kralingen werden door de ploeg van trainer Raymond Noordam de eerste punten van het seizoen over de streep gevoetbald.

Door de zege van Gouderak hebben van alle clubs uit het RV-gebied nu alleen SVW en Leerdam Sport nog geen zege achter hun naam staan. Desondanks pakten de streepjes uit Gorinchem onder leiding van interim-trainer Cees van Bavel wel de helft van hun totaal aantal punten tegen de huidige top-2 in 2F. Zowel koploper Almkerk als Nivo Sparta werd op een gelijkspel gehouden.
 
Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden