Ook Robin Boekhout vertrokken bij LRC Leerdam
Ook Robin Boekhout vertrokken bij LRC Leerdam regio-voetbal.nl

Ook Robin Boekhout vertrokken bij LRC Leerdam

7 feb, 08:11 Nieuws Spelerscarrousel 7 keer gelezen

LEERDAM – Robin Boekhout is voortijdig vertrokken bij LRC Leerdam. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug op Bruinsdeel, maar die hernieuwde samenwerking werd niet wat hij er van verwachtte. Eerder in de winterstop verliet ook Dylan Verschoor de eersteklasser al.

Boekhout verloor vanwege meerdere redenen het plezier in het voetballen. De belangrijkste daarvan is de geringe speeltijd die hij kreeg. “Mijn rol in het team was niet zo groot. Ik had ook het idee dat het niet uitmaakte wat ik deed in oefenwedstrijden of op de training. Ik speelde amper. Dat motiveert niet en ik krijg er geen vertrouwen van. Ik had mijn rol als wissel wel geaccepteerd, maar keer op keer kwam er weer iets overheen”, zegt Boekhout, die dit seizoen twee keer in de basis startte en verder een aantal keer als invaller binnen de lijnen kwam.

Druppel
Vlak voor de oefenwedstrijd bij Pelikaan, twee weken geleden, was voor Boekhout de maat vol. “Ik zou spelen, maar moest weer op de bank beginnen, terwijl we maar dertien man hadden. Toen was ik er even klaar mee en ben ik weg gegaan.”

Op dat besluit is hij overigens niet trots. “Nee, dat was niet mijn beste actie, daarmee liet ik het team in de steek. Maar het was voor mij even de druppel.”

Boekhout weet nog niet wat hij de rest van dit seizoen en volgend jaar gaat doen. “Ik kijk even hoe dit nu bevalt. Misschien sluit ik nog ergens aan om te trainen.”

Teambelang
Trainer Koen Janssen betreurt de beslissing van Boekhout. “Het is natuurlijk nooit leuk als je iemand tijdens de rit verliest. Ik snap zijn frustratie ook wel”, zegt Janssen. “Maar ik heb als trainer te maken met het teambelang en hij vooral met zijn eigen belang. Ik kan maar elf spelers opstellen en kan dus niet iedereen tevreden houden. Op het middenveld heb ik andere keuzes gemaakt en dat is voor Robin niet leuk. Ik trek het mezelf ook aan dat ik hem er niet van heb kunnen overtuigen dat hij echt wel een rol in het team had.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie