Johan van der Werff: ‘Ik moet een uitdaging hebben’
Johan van der Werff: ‘Ik moet een uitdaging hebben’ regio-voetbal.nl

Johan van der Werff: ‘Ik moet een uitdaging hebben’

Nieuws Trainerscarrousel 120 keer gelezen

NIEUWENDIJK/WIJK EN AALBURG – Johan van der Werff maakt na vier seizoenen Wilhelmina’26 een verrassende overstap. Hij wordt bij Altena de opvolger van Richard van Gils.

De keuze Van der Werff om van een tweedeklasser naar een huidige derdeklasser te gaan, deed de nodige wenkbrauwen fronsen. Daar maakt hij zich zelf inmiddels niet meer druk om. 

“Dat was ook al het geval toen ik bij Wilhelmina begon. Nu is het aan mij om te bewijzen dat mensen na drie jaar zeggen dat het ook bij Altena weer voor elkaar is gekomen. Altena komt uit een moeilijke situatie, ook financieel, maar ze zijn nu weer boven Jan en willen terug naar het niveau waar ze vandaan komen. Ze zijn twee keer gedegradeerd en willen graag terug. Die ambities spreken me heel erg aan. De faciliteiten en hoe alles rondom het eerste elftal geregeld is; dat is misschien wel eersteklassewaardig. Maar in eerste instantie moeten we er vanuit gaan een stabiele tweedeklasser te worden. Het resterende programma geeft hoop en het zou zomaar nacompetitie voor promotie kunnen gaan worden. De ploegen onderin de tweede klasse zijn ook niet zodanig goed dat ik denk dat dat onmogelijk is. En mocht het niet lukken, dan gaan we gezamenlijk proberen omhoog te komen.”

Opbouwtrainer
De oud-prof had over interesse overigens niet te klagen. Diverse clubs meldden zich binnen no-time na zijn aangekondigde vertrek, maar namen noemen wil hij niet: “Dat vind ik niet netjes tegenover de trainers die nu bij die clubs aan de slag gaan, maar binnen 24 uur nadat het nieuws bekend was geworden, kreeg ik vier clubs op de app die graag van mijn diensten gebruik wilden maken. Dat is een eer, maar ik moet een uitdaging hebben. Je kan clubs hebben die een stabiele eerste- of hoofdklasser willen blijven, maar ik ben juist een ‘opbouwtrainer’. Ik moet een uitdaging hebben, een doel waar ik naartoe kan werken. Altena is drie kilometer van mijn huis af, er zijn voldoende mogelijkheden en de jongens die hebben toegezegd te blijven; dat totale plaatje gaf mij voldoende vertrouwen om erin te stappen.”

Versterken
Het is daarbij niet ondenkbaar dat Van der Werff komende zomer niet de enige is die van Wijk en Aalburg naar Nieuwendijk verkast. “Ik heb wel een aardig netwerk, maar we moeten eerst goed inventariseren wat er aan boord is. Dan zal de komende maanden wel blijken of het nodig is om ons te versterken. De focus zal het komende half jaar gewoon op Wilhelmina liggen, maar daarbuiten heb ik voldoende tijd om een goede selectie samen te stellen voor het nieuwe seizoen bij Altena.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 1 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 3 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 15 uur geleden
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 21 uur geleden
Afbeelding
Veertien spelers uit huidige SVW-selectie ook volgend seizoen actief bij de streepjes 16 apr, 21:23
• Abubakarr Jalloh.
Unitasser Abubakarr Jalloh blaast overgang naar Schelluinen af 16 apr, 20:00