Logo regio-voetbal.nl
RV Round-Up #5: Goals en spektakel gegarandeerd in Proxsys Cup
RV Round-Up #5: Goals en spektakel gegarandeerd in Proxsys Cup (regio-voetbal.nl)

RV Round-Up #5: Goals en spektakel gegarandeerd in Proxsys Cup

  •   keer gelezen   Nieuws

GORINCHEM/REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In alweer de vijfde Round-Up blikken we dit keer niet terug en vooruit op een competitieronde, maar op de tweede editie van de Proxsys Cup, die dit jaar in de Gorinchemse Oosterbliek op het programma staat van 27 december tot en met 6 januari.


Unitas is bij het goed bezochte futsalspektakel uiteraard de te kloppen ploeg. De rood-witten, vorig jaar in de finale met 4-2 te sterk voor Woudrichem, wonnen tijdens het debuutseizoen van de Proxsys Cup al hun duels en kregen in de poulefase slechts één doelpunt te verwerken. In de knockoufase was Unitas achtereenvolgens te sterk voor LRC Leerdam (3-1), Sleeuwijk (7-6) en dus Woudrichem (4-2).

Dubbele cijfers
De Gorinchemmers waren in die zes wedstrijden goed voor liefst 33 treffers, waarvan Hicham Farhou (6), Rida Assaban en Fabian van Horssen (5) er de meeste maakten. Met 33 goals waren zij overigens niet de meest trefzekere club. Zowel Woudrichem (39) als ASV Arkel (36) scoorde vaker.

Niet geheel verwonderlijk leverden De Vissenkoppen in de persoon van Tim Saaman dan ook de topscorer van het toernooi. Net als Quincy Bartens, de doelpuntenmachine van GJS, was hij 15 keer trefzeker. 'Beste speler van het toernooi' Naser El Mousati, dit jaar uitkomend voor titelverdediger Unitas, was met Bartens en Saaman de enige andere speler die zich ook in de dubbele cijfers schoot (10 goals namens Arkel).

Op herhaling
De loting, dit jaar door Ajax-speler Frenkie de Jong verricht, zorgde ondanks de instroom van een paar debutanten voor drie affiches die vorig seizoen ook al in de groepsfase op het programma stonden. Zowel Schelluinen – Almkerk, Altena – Woudrichem als GJS – Herovina staan opnieuw op het schema voor het ingaan van de kruisfinales.

Doelpuntenfestijn
Wie dit jaar van plan is om te komen kijken in De Oosterbliek, doet dat in elk geval niet voor niets. In de 43 duels die vorig jaar werden afgewerkt, vielen er steeds minimaal twee doelpunten te bewonderen. In die 43 wedstrijden kwam het bovendien slechts 7 van de 86 keer voor dat er een team niet tot scoren kwam. Op een rijtje waren dat: Sparta’30 – Unitas (0-12), Sparta’30 – Sleeuwijk (0-12), Asperen – LRC Leerdam (0-2), GJS – Herovina (11-0), Leerdam Sport – Brakel (8-0), Unitas – Sleeuwijk (2-0) en ASV Arkel – Noordeloos (16-0).

Het laatstgenoemde duel was daarbij meteen de grootste zege van het toernooi en de gedeeltelijk meest doelpuntrijke, samen met GJS – Brakel (13-3). Bij elkaar opgeteld vielen er liefst 367 goals, wat neerkomt op een gemiddelde van 8,5 (!) goal per wedstrijd. Sparta’30 was het minst trefzeker met twee goals.

Elitetoernooi?
Waar ze zwaargewichten dit jaar ingedeeld lijken in Poule B, wil dat in de praktijk weinig zeggen. Aan de eerste editie van de Proxsys Cup namen vorig seizoen 9 vierdeklassers deel, waarvan Arkel de enige groepswinnaar werd. De overige 15 plekken werden opgevuld door zes derde- en tweedeklassers en drie teams die dat seizoen uitkwamen in de eerste klasse. Almkerk en LRC Leerdam werden poulewinnaar; GRC 14 eindigde als derde. Geen enkel team dat als derde of vierde eindigde in de groep, kwam dat seizoen op het veld uit in de tweede of eerste klasse. 

Dit jaar nemen er één tweededivisionist, één hoofdklasser, zes vierdeklassers, vijf derdeklassers, zeven tweedeklassers en vier eersteklassers deel. Poule B, met Kozakken Boys, SteDoCo, LRC en SVW, is op het oog de zwaarste; poule D, bestaande uit Sleeuwijk, Leerdam Sport, Asperen en Arkel, kent op papier geen tweede- of eersteklasser, maar zal ook een groep vol spektakel worden. Wordt vervolgd!

Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup