Logo regio-voetbal.nl
Organisatie WinterFireRun hoopt op meer dan 300 lopers in Vuren
Organisatie WinterFireRun hoopt op meer dan 300 lopers in Vuren (regio-voetbal.nl)

Organisatie WinterFireRun hoopt op meer dan 300 lopers in Vuren

  •   keer gelezen   Nieuws

VUREN • 28 Jaar geleden organiseerde toenmalig trainer Herman Smits voor het eerst een nieuwjaarsloop bij vv Vuren. Onder de naam Winter Fire Run wordt deze traditie nog altijd voortgezet.


Vorig jaar zou de hardloopwedstrijd voor het eerst onder de nieuwe naam gelopen worden, maar die editie werd wegens ijzel afgelast. "Hopelijk gaat het dit jaar wel door", zegt Jesse van Ekeren, één van de organisatoren. "We gokken op meer dan driehonderd deelnemers."

De wedstrijd wordt traditioneel op de eerste zaterdag van het jaar gehouden en zal dus plaatsvinden op 6 januari 2018. Naast de wedstrijd voor kinderen zijn er twee afstanden voor volwassenen: de 5 en 10 kilometer. De wedstrijd wordt gelopen onder de koepel van het Gorinchemse RunABit. "Mede daardoor hebben we met Wouter de Bruijn, Henkjan den Braven en Hafid Chaaby een paar goede wedstrijdlopers kunnen strikken", aldus Van Ekeren.

Erwtensoep
De loop begint op het parkeerterrein van vv Vuren en voert voor een groot deel over de prachtige Waaldijk met fantastisch uitzicht op de rivier. "We hebben dit jaar ook een prijs voor het parcoursrecord. Dit is de eerste editie, dus dat record gaat sowieso gezet worden", zegt Arjan Sterk, voorzitter van de organisatie. Naast de wedstrijd is er uiteraard ook ruimte voor gezelligheid. Bij de finish zal gezorgd worden voor erwtensoep en andere versnaperingen.

Eén ding is in al die jaren niet veranderd: de selectie van Vuren moet nog steeds verplicht meelopen. "Dat is wel een dingetje", lacht Sterk.

Inschrijven kan via: www.runabit.nl/winter-fire-run/inschrijven/

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup