Kozakken Boys met 'aardig ploegje' naar Proxsys Cup
Kozakken Boys met 'aardig ploegje' naar Proxsys Cup regio-voetbal.nl

Kozakken Boys met 'aardig ploegje' naar Proxsys Cup

22 dec, 14:39 Nieuws Proxsys Cup 10 keer gelezen

GORINCHEM/LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA â€¢ Met onder meer twee debutanten en de verliezend finalist in de gelederen, is de regio Land van Heusden en Altena goed vertegenwoordigd tijdens de tweede editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup.

Rond de jaarwisseling kan menig zaalvoetballiefhebber zijn hart ophalen in sporthal De Oosterbliek in Gorinchem. Daar strijden 24 teams om de felbegeerde Proxsys Cup. Één van de debutanten op de aanstaande editie is Kozakken Boys. De Werkendammers gaan met een gecombineerd team van tweede elftal-spelers en jeugdspelers uit JO19-1 in een lastige poule uitvechten wie er door mag naar de kwartfinales.

Getwijfeld
De Tweededivisionist kiest er bewust voor om geen eerste-elftalspelers af te vaardigen, vertelt Marinus van der Pijl, hoofd opleidingen in Werkendam: "De spelers van ons 'eerste' hebben aangegeven dat ze rust nodig hebben en dat ze ook geen risico op blessures willen lopen. We hebben als club daarom getwijfeld, maar uiteindelijk toch besloten om een team af te vaardigen. Onze naam is groot en bekend in de wijde omtrek en we vinden dat wij als regioclub niet mogen ontbreken op zo'n mooi toernooi."

Sterke tegenstanders
Bij het debuut van de 'Boys' neemt Van der Pijl zelf, enigszins tegen wil en dank, de honneurs waar: "Ik was er zelf niet zo heel happig op, maar ik heb er toch voor gekozen om de jongens te gaan begeleiden, zoals ik dat ook al bij eerdere zaalvoetbaltoernooien heb gedaan."

De verwachtingen zijn overigens nog ongewis: "We hebben kwalitatief gewoon goede spelers, niks mis mee. Het zijn allemaal zaalvoetbaljongens en ik denk dat we echt een aardig ploegje hebben. Ik verwacht drie sterke tegenstanders (SteDoCo, LRC en SVW, red.)  die aan elkaar gewaagd zijn, al heb ik niet echt hoogte van de zaalvoetbalkwaliteiten van die ploegen. Het zijn in ieder geval uitstekende teams."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie