Doelman Djordi van der Wiel in winterstop weg bij Kozakken Boys: contract ontbonden
Doelman Djordi van der Wiel in winterstop weg bij Kozakken Boys: contract ontbonden regio-voetbal.nl

Doelman Djordi van der Wiel in winterstop weg bij Kozakken Boys: contract ontbonden

Nieuws Spelerscarrousel 145 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys ontbindt met ingang van het nieuwe jaar het contract met keeper Djordi van der Wiel. De 18-jarige doelman hoopt na de winterstop bij een andere club onderdak te vinden.

Tot de ontbinding van het contract is in goed onderling overleg besloten, omdat Van der Wiel bij de Werkendamse selectie niet aan spelen toekwam. Hij moet Richard Arends, Nils den Hartog en Aschwin Bakema voor zich dulden in de pikorde.

 

De pas net 18- jarige doelman kwam in het seizoen 2016/2017 over van Achilles Veen naar Kozakken Boys. In zijn eerste seizoen was Djordi van der Wiel de derde doelman van de selectie en speelde vooral zijn wedstrijden in het tweede elftal van trainer Nabil Bouchlal, naast zijn trainingen bij het eerste elftal drie keer in de week.

Maar dat was voor korte duur; aangezien Jesper Hogedoorn en Nils den Hartog beiden geblesseerd raakten, mocht Van der Wiel onverwachts op 17-jarige leeftijd debuteren in de tweede divisie met onder andere wedstrijden tegen G.V.V.V, Spakenburg, UNA en HHC Hardenberg.

Voor aanvang van het seizoen 2017/2018 tekende Van der Wiel voor een jaar bij op De Zwaaier, waarbij hij hoopte de positieve lijn van het vorige seizoen door te trekken. Maar dat pakte anders uit, aangezien op het laatste moment een extra keeper werd toegevoegd aan de selectie. Hierdoor kwam de talentvolle doelman vrijwel niet meer aan speelminuten toe en volgde alleen nog de trainingen bij de A-selectie.

Met opgeheven hoofd
Met het oog op de ontwikkeling van Van der Wiel is besloten om het contract te ontbinden, zodat hij kan uitkijken naar een andere vereniging waar hij zijn keeperskunsten kan vertonen en iedere week speelminuten kan maken.

Djordi van der Wiel zegt 'met opgeheven hoofd terug te kijken op een mooie maar helaas te korte periode bij Kozakken Boys'. "Ik ben iedereen bij Kozakken Boys dankbaar dat ik op deze jonge leeftijd mocht debuteren op het hoogste niveau van het amateurvoetbal."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app