ASV Arkel en Richard Smaal niet met elkaar door
ASV Arkel en Richard Smaal niet met elkaar door regio-voetbal.nl

ASV Arkel en Richard Smaal niet met elkaar door

21 dec, 20:45 Nieuws Trainerscarrousel 10 keer gelezen

ARKEL - Er komt geen derde seizoen voor hoofdtrainer Richard Smaal bij ASV Arkel. Zijn contract wordt niet verlengd.

De vierdeklasser bezet momenteel de tweede plaats in de competitie en bracht afgelopen zaterdag de spanning terug door een puike overwinning op de ongeslagen koploper Unitas. Toch zien beide partijen af van een derde seizoen met elkaar.

Sander Antonio, bestuurslid Technische Zaken bij ASV Arkel: "Met Richard hebben we een trainer in huis die in voetbal denkt en voetbal is. Dat hadden we vorig jaar nodig. Dat helpt de groep nu ook verder. Toch denken we dat daarin ook een gevaar schuilt voor een derde seizoen. Dan kan de gedrevenheid en passie van Richard ook tegengesteld gaan werken. We zijn een ambitieuze club, die minimaal een stabiele derdeklasser wil zijn, maar we blijven ook ASV Arkel. We hebben het hier over een periode van nog anderhalf jaar. Daarin kan veel gebeuren."

Begrip
Hoewel hij het uitstekend naar zijn zin heeft bij ASV Arkel, wil Richard Smaal ook een volgende stap zetten. ‘Dat had nog een jaar bij ASV Arkel in de derde klasse kunnen zijn, maar dat kan ook een andere club zijn. Ik begrijp de overwegingen van het bestuur. Men gaat hier niet over één nacht ijs en maakt weloverwogen beslissingen. Dat is ook zo goed hier. Dus ik hoop dat we het seizoen op een mooie manier gaan afsluiten."

Dat laatste wordt onderstreept door Antonio: "Vorig seizoen speelden we nacompetitie, nu is er nog van alles mogelijk. Voor de selectie, voor ASV Arkel en zeker ook voor Richard Smaal zou het ontzettend mooi zijn als we dit jaar onszelf wel belonen met een prijs. En dat moet gewoon kunnen!"

De komende weken speelt ASV Arkel in de zaal om de Proxsys Cup. Met Richard Smaal. Niet op de bank, maar in het veld.        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie