Organisatie Proxsys Cup zet de puntjes op de 'i'
Organisatie Proxsys Cup zet de puntjes op de 'i' regio-voetbal.nl

Organisatie Proxsys Cup zet de puntjes op de 'i'

21 dec, 07:59 Nieuws Proxsys Cup 5 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - Yoeri Duyzer maakt overuren de komende weken tijdens de Proxsys Cup. Als speler van tweedeklasser Woudrichem voelt hij de druk van het evenaren van het succes van vorig jaar, toen de Vissenkoppen de finale bereikten. Daarnaast is hij als PR-man nauw betrokken bij de organisatie van het toernooi.

"En op 2 januari vier ik ook nog mijn verjaardag, maar die zal er wel bij inschieten", knipoogt de bijna 26-jarige geboren Schelluinenaar.

"Als organisatie hebben we vorig jaar in korte tijd een prima prestatie neergezet. Ondanks de hoge tijdsdruk, in oktober werd besloten om het toernooi door te laten gaan, is het gelukt. Zonder problemen werd het een mooi toernooi en dat willen we dit keer weer. We waren tevreden, maar er zijn altijd verbeterpunten en daar hebben we nu volop tijd voor gehad. Spelers, sponsors en uiteraard het publiek zullen het gaan merken."

Interactief spelmoment
Duyzer wil niet alles prijsgeven. "Naar voorbeeld van de NBA in Amerika komt er in de pauze een interactief spelmoment voor het publiek, maar daar wil ik niets over zeggen. De supporters moeten maar komen kijken. Op verzoek spelen de dames een halve finale en een finale op de laatste speeldag. Verder krijgen de G-teams meer aandacht. Op donderdag 4 januari is er 's ochtends een G-jeugdclinic en 's middags spelen Unitas, VVAC, Sparta'30 en Oranje Wit om de enige echte G-Proxsys Cup."

Samenvattingen
Ook de sponsors worden niet vergeten. "We richten weer een speciale tribune in, want dat is toch wel het minste wat we kunnen terugdoen voor hun geweldige bijdrage. Het zijn er weer meer en daar zijn we blij mee", aldus Duyzer. "Mede door die steun worden de samenvattingen van de wedstrijden nog professioneler. Supporters kunnen vanuit de luie stoel achteraf de wedstrijden bekijken (ook op Regio-Voetbal, TS). Voor de spelers is het natuurlijk ook leuk om na afloop thuis op de bank de wedstrijd nog eens te bekijken. Dat ga ik zelf uiteraard ook doen."

Verrassing
Want de communicatie-man van de Proxsys Cup, die als Unitasser het toernooi ooit won, trekt ook dit jaar de kicksen weer aan. "Vorig jaar speelden we met Woudrichem geweldige potjes tegen Leerdam Sport en Arkel, maar verloren we in de finale van een sterk Unitas. Met Jamy Goemaat en Lex Kramers hebben we twee zaaltoppers, maar de rest speelt op een laag niveau wel eens in de zaal. Wij zijn reëel en gaan echt niet voor de hoofdprijs. Woerkum is de underdog, laat ons maar lekker voor een verrassinkje zorgen."

"Als organisatie zijn we blij met de komst van SteDoCo en Kozakken Boys, het komt 'het ons kent ons gehalte' ten goede en daar doen we het voor. Elkaar ontmoeten en met elkaar genieten tijdens de kerstvakantie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie