Gerrie Schaap na één seizoen weg bij Leerdam Sport
Gerrie Schaap na één seizoen weg bij Leerdam Sport regio-voetbal.nl

Gerrie Schaap na één seizoen weg bij Leerdam Sport

10 dec, 13:45 Nieuws Trainerscarrousel 36 keer gelezen

LEERDAM – Het verblijf van hoofdtrainer Gerrie Schaap bij Leerdam Sport blijft beperkt tot één seizoen. Schaap heeft besloten de club na dit seizoen te verlaten. “Ik heb die keuze op gevoel gemaakt. Ik wilde ook niet te lang wachten, zodat de club ruim de gelegenheid heeft op zoek te gaan naar een nieuwe trainer”, zegt Schaap.  

Leerdam Sport staat momenteel troosteloos onderaan in de 3e klasse C. “En dan is het heel makkelijk om naar de resultaten te wijzen bij zo’n beslissing, maar dat is niet aan de orde. Ik ga nog altijd iedere week met plezier naar de training en wedstrijden”, zei Schaap. “Ik had echt gehoopt op dit moment al meer uit deze groep te hebben kunnen halen. Dat is vooralsnog niet gelukt en dat is mijn verantwoordelijkheid, hoewel er  aanwijsbare redenen zijn waarom de resultaten zo zijn. We hebben geen kampioensploeg, maar we horen echt niet thuis op de plek waar we nu staan.”

Schaap zal er alles aan doen om Leerdam Sport als derdeklasser achter te laten. “Als de neuzen dezelfde kant op blijven staan en we er nog meer onze schouders onder zetten, komt dat zeker goed.”

Keuzes
Schaap weet nog niet of hij komend seizoen als trainer actief blijft. “Dan moet er iets moois voorbij komen”, zegt Schaap. “Het kost veel energie en misschien wil ik me meer op mijn maatschappelijke carrière richten. Ik moet nog vijftien jaar tot mijn pensioen en dan moet je soms keuzes maken.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie