Kees Spaan: 'Aan ons de taak weer nieuwe pareltjes te vinden'
Kees Spaan: 'Aan ons de taak weer nieuwe pareltjes te vinden' regio-voetbal.nl

Kees Spaan: 'Aan ons de taak weer nieuwe pareltjes te vinden'

Nieuws Spelerscarrousel 108 keer gelezen

WERKENDAM - Drukke tijden voor Kozakken Boys’ technisch directeur Kees Spaan en zijn kompaan Ger Klop. Zij zijn niet alleen belast met de samenstelling van de selectie voor het seizoen 2018-2019 en verder, maar krijgen ook te maken met de naderende transferwindow in januari.

Raily Ignacio heeft zijn laatste wedstrijd voor Kozakken Boys gespeeld. Deels omdat hij nog altijd last heeft van een liesblessure, maar ook omdat zijn contract met Kozakken Boys wordt ontbonden. Ignacio speelt zeer waarschijnlijk vanaf 1 januari voor AFC Amsterdam.

Spaan houdt op dinsdag nog een kleine slag om de arm, want de handtekeningen moeten nog worden gezet, maar ook hij gaat ervan uit dat dat gaat gebeuren.

Bijzondere situatie
Bovendien heeft Kozakken Boys met Ahmed el Azzouti veel scorend vermogen in huis. Spaan: “Het is natuurlijk een bijzondere situatie. Vorig seizoen verhuurden wij spits Berry Powel aan IJsselmeervogels en nu gaat Ignacio naar AFC. Voor Raily is dit goed, hij hoeft minder ver te reizen naar die club. En wat El Azzouti betreft, daarmee hebben wij weer goud in handen. Ahmed - wij vonden hem ergens onder in de hoofdklasse bij Jodan Boys - speelde dit jaar voor ons 21 wedstrijden en staat op negentien doelpunten. Er is in de hele tweede divisie geen ‘nummer tien’ met een dergelijk gemiddelde.”

Verhuur
Spaan proeft bijna elke dag dat er in de tweede divisie veel in beweging wordt gezet. “Alle ploegen onderin gaan zich roeren. Ik verwacht veel vuurwerk. Regelmatig word ik gebeld door clubs die naar de mogelijkheid informeren of er spelers van ons te huur zijn. Wij staan daar niet onwelwillend tegenover. Onze selectie is te groot. Een aantal leuke spelers komt niet aan spelen toe omdat de groep, op de geblesseerde Toby Mulder na, compleet is. Een aantal van onze spelers is bereid om in januari de stap naar een andere club te maken. Er zijn contacten om het vertrek van wat spelers vorm te geven. Het is aan ons om voor het nieuwe seizoen weer pareltjes te vinden.”

Spelers vastgelegd
Kozakken Boys legde inmiddels de drie keepers, Richard Arends, Niels den Hartog (2020) en Aschwin Bakema, langer vast. De beide sterkhouders Leon Bot en Gwaeron Stoot blijven weer een jaar. Ook Mahmut Sönmez - hij speelt zaterdag tegen zijn vorige club Barendrecht -en Quentin Jakoba gaan tot 2020 door. Sven van Ingen, Ahmed el Azzouti, Sanny Monteiro, Julian Agatowski en Quinton Eugenia liggen tot 2019 vast.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33