Succestrainer Leon Elands verlaat Woudrichem na zes seizoenen
Succestrainer Leon Elands verlaat Woudrichem na zes seizoenen regio-voetbal.nl

Succestrainer Leon Elands verlaat Woudrichem na zes seizoenen

Nieuws Trainerscarrousel 50 keer gelezen

WOUDRICHEM –Leon Elands zal Woudrichem komende zomer na zes seizoenen verlaten. Van de term ‘stoppen op je hoogtepunt’ wil de succestrainer nog niets weten: “Dat is het pas als we met Woudrichem in de tweede klasse blijven.”

Leon Elands trad in de zomer van 2012 aan als hoofdtrainer van Woudrichem, dat destijds nog een vierdeklasser was. In de zes seizoenen onder Elands werkte het vlaggenschip van de club zich op tot de derde klasse. Na twee keer net-niet wist het vorig seizoen glansrijk wel uit die afdeling te promoveren naar de tweede klasse.

Een 24-karaats kampioenschap waarin slechts in één wedstrijd niet het maximale resultaat werd behaald, gaf Woudrichem het volste recht om zich te bewijzen in de tweede klasse. Daarin heeft de promovendus ook al de nodige punten binnengehaald, met het knappe gelijkspel bij koploper Roda Boys als meest recente voorbeeld.

Verrassing
Het aangekondigde vertrek van Elands komt mede daarom als een verrassing. De oud-speler van onder meer Kozakken Boys kijkt met plezier terug op zijn periode bij Woudrichem: “We hebben in zes jaar tijd alles gewonnen wat er te winnen valt. Ik kan alleen maar trots zijn dat we dit hebben bewerkstelligd. Woudrichem had de visie om binnen vijf jaar naar de tweede klasse te gaan. Het zou fantastisch zijn als we daarop kunnen blijven acteren. Pas dan zie ik dit als stoppen op mijn hoogtepunt”, aldus Elands, die bij zijn beslissing niet over één nacht ijs ging. 

“Ik heb heel lang getwijfeld. Als trainer kijk je naar het volgende jaar, het zevende seizoen, en dan denk ik toch dat het beter is om na zes fantastische seizoenen ergens anders in de keuken te gaan kijken. Ik wil wel in het trainerswereldje werkzaam blijven. Het niveau is voor mij niet zo belangrijk, als het plezier, de passie en de bereidheid om te leren er is. Ik vind het leuk om jongens zich te laten ontwikkelen, zoals dat gebeurt bij Woudrichem.”

Club wilde door
Die club had overigens liever wél een zevende seizoen onder Elands gezien: “Donderdag  heb ik het op de club bij de leden van de technische commissie bekend gemaakt en die baalden wel een beetje. De club wilde graag met me door. Zaterdag heb ik het na de wedstrijd aan de spelers verteld. Die vonden het heel erg jammer. Ik heb het hier ook onnoemelijk goed naar mijn zin gehad en dat heb ik nog steeds,maar ik voel dat ik aan iets nieuws toe ben. Ik ga door, de club gaat door en als we het tweedeklasserschap veiligstellen, ga ik hier met een heel goed gevoel weg.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 9 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 9 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 13 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 15 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00