Logo regio-voetbal.nl
Derby's Sparta'30-Sleeuwijk en Dussense Boys-Be Ready
Derby's Sparta'30-Sleeuwijk en Dussense Boys-Be Ready (regio-voetbal.nl)

Derby's Sparta'30-Sleeuwijk en Dussense Boys-Be Ready

  •   keer gelezen   Nieuws

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Het wordt weer een interessant voetbalweekend in het Land van Heusden en Altena. Zo staat in Andel de derby tussen Sparta’30 en Sleeuwijk op het programma. Op het eerste gezicht lijken beide ploegen, die het lastig hebben, aan elkaar gewaagd. De winnaar kan echter goede zaken doen om de situatie op de ranglijst comfortabeler te maken. Dus is de verwachting dat beide ploegen er vol tegenaan gaan.


Dat gaat ook zeker gebeuren zondag bij de ‘clash’ tussen Dussense Boys en Be Ready. De burenruzie is weer in ere hersteld en staat met stip op de kalender. De Dussenaren gaan er alles aan doen om de punten in Dussen te houden, liet spits André Segeren al weten. Verlies betekent immers gezichtsverlies in deze clash tussen de aartsrivalen. Anderzijds is koploper Be Ready de favoriet, dus dat belooft wat in de slag bij het kasteel in Dussen.

In de tweede divisie staat Kozakken Boys bij de eerste drie. De Werkendammers zullen wel het gat met GVVV en Katwijk kleiner willen maken. Dus staat er een gemotiveerd Kozakken Boys zaterdag aan de aftrap tegen Rijnsburgse Boys.

Moment van de waarheid
In de hoofdklasse staat Achilles Veen voor een moment van de waarheid. De manschappen van trainer Clemens Bastiaansen moeten naar koploper Noordwijk. Dus is de vraag of de Veeners er een keer staan als het moet gebeuren.

In de eerste klasse begint het kommer en kwel te worden voor GRC 14. De combinatie uit Giessen en Rijswijk hunkert naar een driepunter. Dat die er tegen koploper LRC gaat komen is echter niet waarschijnlijk.

2F
In de tweede klasse draait promovendus Woudrichem goed mee. Drechtstreek wordt zaterdag in Papendrecht echter een lastige klus. Bij winst maken de Woercummers wel een dubbelslag. Almkerk heeft zich al aangesloten bij de koplopers Papendrecht en Roda Boys. Dus is het zaak ook zaterdag bij SV Meerkerk een driepunter af te leveren. Wilhelmina’26 staat voor de lastige taak om Nivo Sparta met een nederlaag huiswaarts te sturen.

3D
In de derde klasse D is NOAD’32 de verrassende koploper. Zaterdag moeten de Wijk en Aalburgers naar Willem II. Normaal gesproken moeten ze de tricolores ook kunnen hebben. Dat is minder zeker voor Altena, dat de weg in de derde klasse nog niet heeft gevonden. Hopelijk pakt het zaterdag tegen SSC’55 wel een keer goed uit voor de Nieuwendijkers. GDC tenslotte is ook nog zoekende. De kans op een driepunter ligt wel voor het oprapen tegen Herovina.

HHC'09
Op zondag heeft HHC’09 al het signaal afgegeven dat het een moeilijk seizoen gaat worden. Winst uit bij Blauw Wit’81, dat nog een punt minder heeft onderin de vierde klasse, betekent een dubbelslag voor de Heusdenaren. Hopelijk beseffen ze dat zelf ook. Anders wordt de misère alleen maar groter.   

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen