Logo regio-voetbal.nl
Rico de Ridder met Heukelum tegenover ‘zijn’ Tricht
Rico de Ridder met Heukelum tegenover ‘zijn’ Tricht (regio-voetbal.nl)

Rico de Ridder met Heukelum tegenover ‘zijn’ Tricht

  •   keer gelezen   Nieuws

HEUKELUM - Rico de Ridder werd lid van Tricht toen hij vier jaar oud was. Afgelopen zomer verruilde hij die club na bijna 25 jaar voor Heukelum. Zaterdag staat hij voor het eerst tegenover zijn oude club.


De inmiddels 28-jarige Rico de Ridder voelt zich welkom bij Heukelum. "Ik heb het hier goed naar m'n zin. Ik ben goed opgevangen door de andere spelers. Ik heb wel het idee dat ze me accepteren", vertelt De Ridder.

Zijn overstap naar Heukelum ging niet gepaard met een 'cultuurshock'. "De clubs lijken wel op elkaar. Heukelum is wat kleiner, maar net als Tricht een echte dorpsclub met actieve vrijwilligers", weet De Ridder. "Kijk maar naar hoe hier de tribune gebouwd wordt. Daar zijn mensen tot laat in de avond mee bezig. En samen met de supermarkt is de club een voetbalplaatjesactie gestart. Het leeft hier echt."

Pendelen
De Ridder, die tegenwoordig in Meteren woont, ging op zijn achttiende bij Tricht naar de senioren en pendelde in die jaren tussen het eerste en tweede elftal van de club. Totdat Marco Verbeek er trainer werd. "Toen ben ik een jaar vaste basisspeler geweest. We draaiden een goed jaar en werden vijfde. Ik stond centraal achterin naast Dirk-Jan in den Eng. Een betere voetballer heb ik in de tweede klasse nooit gezien. Dat is wel fijn om mee te voetballen", kijkt De Ridder terug.

Het seizoen erna verloor De Ridder onder Marcel van Steenis echter zijn plek en speelde hij weer een jaar in het tweede elftal.

Fanatiek
Verbeek werd trainer bij Heukelum en informeerde aan het eind van vorig seizoen bij De Ridder of hij van plan was bij Tricht in het tweede elftal te blijven spelen. "Dat was aanvankelijk wel mijn bedoeling. Tricht is echt mijn 'cluppie'. Ik ben daar jeugdtrainer geweest, heb achter de bar gestaan en in de sponsorcommissie gezeten", zegt De Ridder.

"Met het tweede draaiden we bovenin mee en liepen net promotie naar de reserve-hoofdklasse mis. Maar van die resultaten werd ik ook wel weer fanatiek en gedreven. Op een gegeven moment dacht ik: 'Ik ben nu 28 en wil het nog wel een keer in een eerste elftal proberen. Bij Heukelum kende ik jongens als Sil van Putten en Ferry Meijdam al en besloot het erop te wagen."

Sterker
Die overstap bevalt ook sportief prima. "Heukelum is vorig seizoen op de laatste speeldag rechtstreeks in de tweede klasse gebleven en dat is in een eerste jaar gewoon knap in zo'n sterke afdeling", vindt De Ridder. Hij denkt dat de 2e klasse F dit seizoen weer wat sterker is geworden. "Met 'Dordtse' ploegen als Drechtstreek, Papendrecht en Pelikaan erbij. Dat zijn behendige en technisch goede ploegen. En Almkerk, Nivo Sparta en Roda Boys hebben ook een sterk elftal. Er zullen denk ik zo'n vier, vijf ploegen bovenuit steken en daaronder kan iedereen van elkaar winnen. Maar dus ook van iedereen verliezen. Maar wij zijn met een paar nieuwe spelers ook sterker geworden."

Naast De Ridder kwam ook Marijn Hak over van Tricht en keerde Ferry Meijdam terug. Daarnaast kreeg de club versterking van onder anderen Adem Kahraman en Marvin de Jong. "Zeker achterin heeft de trainer nu keuzes. Hij kan per wedstrijd bepalen wie hij erin zet", constateert De Ridder.

Toeval
Het doel met Heukelum is om zo snel mogelijk op een veilige plek in de middenmoot te staan. Tot nu toe verloopt dat heel aardig. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat Heukelum op de vierde plaats. Opvallend is wel dat de ploeg alle punten in uitwedstrijden haalde. "Wat dat betreft ben ik het eens met onze trainer: dat is vooral toeval", zegt De Ridder. "Heukelum is normaal gesproken thuis heel sterk, maar tot nu toe hebben we tegen Roda Boys gespeeld, die zijn gewoon goed. Tegen Woudrichem hadden we wat pech, maar zij hebben ook een sterke ploeg met spelers die vanuit het niets een wedstrijd kunnen beslissen."

Stapje extra
Onder Verbeek heeft De Ridder in het centrum van de defensie tot nu toe een basisplaats, al moest hij de wedstrijd tegen Woudrichem geschorst vanaf de zijlijn bekijken. De wedstrijd ervoor pakte De Ridder tegen SV Meerkerk al vroeg twee gele kaarten. "Hoewel we toen al met 2-0 voor stonden, schrok ik wel even. Ik was bang dat we het door mijn toedoen nog weg gingen geven. Maar het team pakte het heel goed op en deed een stapje extra. Daar was ik wel blij mee." Ook de laatste twee wedstrijden tegen Pelikaan en Wilhelmina'26 werden gewonnen.

Speciale wedstrijd
Nu wordt het hoog tijd dat Heukelum ook voor eigen publiek laat zien wat het kan. En dat is met Tricht als tegenstander zeker voor De Ridder niet zomaar een wedstrijd. "Dat is echt een speciale wedstrijd. Het zijn allemaal vrienden van me die ik nog wekelijks of zelfs dagelijks spreek. Maar ik wil wel gewoon winnen hoor. Ik denk dat Tricht misschien een iets betere ploeg heeft, maar als wij lekker in de wedstrijd zitten, kan het zeker ook onze kant op vallen."

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen