Trainer Edward Sijahailatua per direct weg bij Sleeuwijk
Trainer Edward Sijahailatua per direct weg bij Sleeuwijk regio-voetbal.nl

Trainer Edward Sijahailatua per direct weg bij Sleeuwijk

21 okt, 18:47 Nieuws Trainerscarrousel 61 keer gelezen

SLEEUWIJK - Het contract tussen Edward Sijahailatua en Sleeuwijk is vrijdagavond per direct ontbonden. Verschil van mening binnen de club was de oorzaak voor het besluit van de trainer. Tweede trainer Ronald Attema toonde zich solidair met Sijahailatua en is eveneens opgestapt.

“In de organisatie klopte het gewoon niet. Met mensen die liegen, kan ik niet werken”, doelde de trainer op de organisatie bij Sleeuwijk. “De sfeer was verziekt. Ik kon zo niet verder. Ik betreur dit besluit absoluut, maar de club ging qua organisatie hard achteruit. Het afgelopen seizoen stapte plotseling de technische commissie op, dus had ik geen klankbord meer en zo kan ik niet werken”, vatte de trainer zijn besluit samen.

Betreurd
“Het is jammer voor de club, maar ik moet wel werken met mensen waarbij ik een goed gevoel heb en die eerlijk zijn. Ik maak ook fouten, maar heb het er dan over en ga niet ontkennen, wat er wel is gezegd. Dan houdt het voor mij heel snel op.”

Vice-voorzitter Eline Onck van Sleeuwijk betreurde het besluit. “Wij zijn er niet trots op. Soms lopen de dingen zo. Wij gaan ons beraden hoe het verder moet. Het klikte onderling niet meer.”

Vandaag, tijdens het met 2-3 verloren thuisduel met NEO'25, zat Rinie van Iersel op de bank bij de zwart-witten, die na vier duels de achtste positie bezetten in de 4e klasse D Zuid I.

Wie het hoofdtrainerschap van Sijahailatua op de Roef gaat overnemen is nog niet bekend. Eerder was Sijahailatua als trainer actief bij onder meer FC Dordrecht o19, LRC Leerdam en DOVO.

 [[{"fid":"43377","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie